Oslavy postupu v Ďolíčku

Ďolíček otevřel své brány v sobotu již ve 13 hodin a zavíral je krátce před sobotní půlnocí. Tak dlouho trvaly poslední oslavy postupu do nejvyšší soutěže. Už téměř měsíc uplynul od definitivního postupu Bohemians 1905 do nejvyšší soutěže, přesto na oslavy přišlo přes sedm tisíc fanoušků a i přes porážku si fanoušci odnesli domů spoustu zážitků. Vše začalo otevřením studia a skončilo party na náměstíčku. Všechny důležité momenty zachytili fotoreportéři Sváči a Dimír. Fotogalerii najdete v tomto článku.

Oslavy postupu v Ďolíčku

ČASOVÁ OSA OSLAV V ĎOLÍČKU

13:30  Pavel Chaloupka, legenda Bohemians, která nedávno oslavila 50. narozeniny, otevírá Muzeum klubu, které se nachází na ochozu hlavní tribuny. Muzeum se poprvé představilo fanouškům v "pracovní podobě", fanoušci mohou na muzeum i nadále přispívat ve fanshopu, během léta bude dobudováno. Jedna z dočasných expozic byla věnována právě Pavlovi Chaloupkovi.

14:57 Nástup týmů na hrací plochu. Z hlediště míří na hřiště tisíce konfet, v sektoru za brankou vlaje stovka vlajek, které fanouškům daroval Jan Morávek. Hráči nesou transparent TAK JSTE PRVNÍ NO A CO...! a ukazují ho ke všem tribunám. Chtějí tím poděkovat fanouškům a vyjádřit, že fanoušci Bohemky jsou nejlepší u nás. Tento transparent vyráběli hráči společně s Ultras.

15:50 Končí první poločas, na hrací plochu přichází sportovní ředitel Jiří Steinbroch a dva fanoušci - Michal Holas a Klokanka Simona. Do Společenství legend Bohemians jsou uvedeni fanoušci Bohemians a jejich zástupci přebírájí i dárek od zvukařů rozhlasu Bohemky - nový buben do kotle. Fanoušci se tímto zařadili po bok legend Bohemky.

16:00 Na hrací plochu přichází i Pavel Chaloupka. Nedávno oslavil 50.narozeniny a Bohemka mu popřála vše nejlepší.

16:55 Asi nejsilnější emotivní moment celého dne. Ze hřiště odchází Jan Morávek, na hrací plochu nastupuje Ivan Trojan.

17:02 Konec zápasu, Bohemka prohrála 0:1.

17:09 Na připravené pódium nastupují trenéři, realizační tým a poté i hráči. S pohárem pro vítěze druhé ligy přichází místopředseda ČMFS Jaroslav Vacek, s ním přichází šéf profesionálního fotbalu Ivo Lubas. Pohár předávají do rukou kapitána týmu Marka Nikla.

17:15 Na pódiu probíhá poděkování Janu Morávkovi. Dostává dres s číslem 8, se kterým hrál v Bohemce od šesti let. Poděkování pronáší Ivan Trojan.

17:25 Na pódiu se zpívají chorály Bohemky a po půlhodině na pódiu hráči odcházejí do kabin, fanoušci na náměstíčko.

17:30 Začíná tisková konference s Pavlem Hoftychem, Janem Morávkem a Ivanem Trojanem.

18:00 Na náměstíčko přicházejí i hráči Bohemians 1905. Jiří Havránek společně se svojí hudební skupinou zpívá song, který sám složil. Hráči děkují fanouškům, fanoušci děkují hráčům.