Juniorka čtvrtá v Pacově

Mladíci Bohemians podpořeni několika hráči A-týmu skončili na turnaji v Pacově na 4. místě.

Nejprve v semifinále remizovali 1:1 s třetiligovým Sezimovým Ústím, za které nastoupila i nová posila Milan Barteska. Za Bohemku vyrovnával v zápase hraném na 2 x 35 minut Aziz Ibragimov. O postupujícím pak rozhodly penalty. Rozhodla až devátá série, za Bohemku neproměnili bývalí dorostenci Gröbl a Kavka. V boji o třetí místo pak Bohemians vedli proti Českým Budějovicím, za které nastoupil také kombinovaný tým, 1:0, ale po přestávce Jihočeši skóre otočili a nakonec vyhráli 3:2. Za Bohemku skórovali Himl a Orolín. „Byl to pro kluky, kteří vyšli z dorostu, velmi dobrý test proti třetiligovým týmům. Doplnili jsme je několika hráči z áčka, kteří by jim mohli pomoci v adaptaci na dospělý fotbal. Povedl se nám poločas proti Českým Budějovicím, zbytek výkonu bych zařadil do průměru. Tento tým hrál spolu poprvé. Den předtím jsme se vrátili z týdenního soustředění ve Vrchlabí, takže to se občas projevilo v rychlosti. V této fázi přípravy to byla velmi dobrá zkušenost na kvalitním turnaji,“ zhodnotil turnaj v Pacově kouč rezervy Václav Hradecký.

Pacovský fotbal slavil 90 let od svého vzniku a turnaj o Měděný pohár byl jedním z vrcholů oslav. V rámci turnaje se představily třetiligové týmy Sezimova Ústí, juniorka Českých Budějovic, juniorka Jihlavy a juniorka Bohemians 1905. Všechny B-týmy byly doplněny o několik hráčů širšího kádru áčka. Za Bohemku byli v této roli Ibragimov, Šisler a Bartek. „Převážně to byl tým složený z dorostenců, kteří skončili a z hráčů, kteří budou základem juniorky pro následující sezonu. Do týmu se zapojil i Dalibor Slezák, který tentokrát odehrál oba zápasy na stoperu, aby si mohl mladý tým řídit zezadu,“ vysvětlil netradiční post hráče s číslem 10 Václav Hradecký. Slezi poprvé nastoupil jako hrající asistent trenéra B-týmu, za sebou má i týdenní soustředění s mužstvem ve Vrchlabí. „Spolupráce s Vaškem Hradeckým je vynikající, máme dobře poskládaný tým, věřím, že vychováme i hráče pro áčko,“ prohlásil Slezi, který je k dispozici i pro A-tým a zůstává mu číslo 10.

Do Pacova dorazilo i celé vedení Bohemians 1905 včetně Antonína Panenky, který o přestávce programu předal ocenění zdejším osobnostem devadesátileté historie klubu. Šéf mládeže Petr Svoboda pak daroval místní mládeži dvacet nových míčů. Bohemians 1905 tak vyjádřili nejen účastí na turnaji poděkování místním funkcionářům a podporu fotbalu v tomto kraji.

Na turnaji v Pacově nakonec ve finále zvítězila Jihlava nad Sezimovým Ústím, třetí skončily České Budějovice, čtvrtá Bohemka.