Strnad přestupuje do Baníku Ostrava

Útočník Miloslav Strnad předstupuje do Baníku Ostrava.

Strnad přestupuje do Baníku Ostrava

V pátek dopoledne se na tom dohodly kluby a hráč již v pátek zahájí s prvoligovým Baníkem přípravu a o víkendu poprvé oblékne dres Ostravy. „Po ekonomické i sportovní stránce je to pro nás dobrý obchod. Chtěli jsme, aby Míla Strnad někde hrál, proto jsme mluvili o jeho odchodu. Navíc přišla nabídka Baníku, která byla výhodná pro klub i pro hráče, takže to celou situaci jen urychlilo,“ vysvětlil důvody odchodu útočníka Bohemians Lukáš Přibyl, ředitel Bohemians 1905.

Sedmadvacetiletý útočník přišel do Bohemky na začátku znovuzrození. Byl v základní sestavě prvního utkání v ČFL se Slavií B v létě 2005. Pak jeho výkony měly výkyvy i kvůli zranění. Znovu se nastartoval v roce 2008 při angažmá v Čáslavi. Na jaře tohoto roku dal v druholigovém týmu sedm branek na podzim devět a Bohemka si ho stáhla zpět na jarní boje o postup. V nich nastupoval střídavě, ale gólově se neprosadil. „V útoku nám přes léto vzrostla konkurence. Míla Strnad má za sebou úspěšný rok, ale místo by neměl jisté. Měly o něj zájem tři druholigové, jednali jsme o jeho odchodu, ale ve finále se ozval Baník,“ popsal jednání o Strnadově odchodu ředitel Bohemians 1905.

Do Baníku totiž přišel trenér Koubek, který Strnada vedl při jeho úspěšném angažmá v druholigové Čáslavi. To určitě sehrálo důležitou roli. „Sportovně si s odchodem Míly Strnada poradíme. Nebudeme na jeho místo přivádět jiného hráče. Pokud někdo přijde, tak to bude doplnění kádru o typologicky jiného hráče,“ říká kouč Pavel Hoftych.

Miloslav Strnad v roce 2005 Bohemku zaujal svoji střeleckou úspěšností v Benešově a Táboře. V první sezoně patřil mezi opory, druhá liga už pro něj znamenala velký skok a proto odešel na hostování do Chebu, ale tam se zranil. Pak odešel na hostování do Čáslavi, kde se během roku 2008 významně střelecky prosadil ve druhé lize, takže si ho Bohemka na začátku roku 2009 stáhla zpět. Na jaře 2009 nastoupil ve 12 zápasech v zelenobílém dresu, ale ani jednou se střelecky neprosadil.