Přijďte do Ďolíčku, liga začíná

Vršovický Ďolíček je opět středem pozornosti. V pondělí odpoledne se zde odehraje poslední zápas prvního kola Gambrinus ligy.

Přijďte do Ďolíčku, liga začíná

V 15:30 se otvírají pokladny, v 17:30 je výkop sledovaného zápasu. Vstupenky do některého ze sektorů určitě dostanete. „Na hlavní tribunu zbývá už jen pár lístků, ale za branky a na protilehlou je vstupenek ještě dostatek, takže na všechny zájemce se určitě dostane,“ říká Lukáš Přibyl, ředitel Bohemians 1905. U vchodů budou probíhat důsledné prohlídky, je zakázána pyrotechnika a klub žádá všechny fanoušky, aby se ji ani nepokoušeli pronášet, protože to bude hned na místě řešit policie.

Bohemka jde do boje s Brnem bez zraněného útočníka Milana Škody a záložníka Ivana Haška. Ještě jeden z hráčů se potýká se zraněním, rozhodne se až těsně před utkáním, zda nastoupí. „Nikdo další nemá zásadní zdravotní problémy. Tým je natěšený, trénink před fanoušky jim určitě prospěl a všichni už cítí napětí před prvním zápasem,“ říká kouč Pavel Hoftych. Poslední trénink před utkáním s Brnem sledovalo v Ďolíčku několik stovek fanoušků, kteří tak mohli být u posledních příprav na ligový start. „Generálka je zapomenuta, začínáme od nuly, hrajeme první zápas doma a chceme bodovat,“ dodává odhodlaně kouč.

Cesta k bodovému zisku povede přes výkon s plným nasazením a agresivitou. „Chceme do hry vtáhnout fanoušky. Ti musí cítit, že se tady bojuje o hodně, musíme jezdit po zadku,“ burcuje Hoftych. Zaplněné tribuny určitě poženou Bohemku do útoku. „Nesmíme se ale nechat vybláznit. Brno je nebezpečné, musíme hrát odpovědně,“ dodává trenér Klokanů.

Poslední vzpomínka na Brno je příjemná. Klokani vyhráli na Bohemce 3:1. Premiérové branky v lize dali tehdy Kotyza, ten se trefil hned dvakrát a Bartek. Ještě jednu spojitost s tímto utkáním lze najít – i na jaře 2008 pískal souboj těchto týmů v Ďolíčku sudí Jílek. V Ďolíčku bude rozhodovat i dnes. „Ďolíček má své kouzlo a my ho chceme využít. Síla stadionu společně s fanoušky nás může odpíchnout a na to také sázíme,“ říká trenér.