Pět zraněných zatím mimo hru

Úvod sezony přinesl střídavé výsledky, ale také hodně zraněných.

Během přípravy řešili komplikovaná zranění Róth, Škoda, Hašek, na začátku sezony přišly další problémy po tvrdých zákrocích soupeře – Dian a Štohanzl, nebo na tréninku - Růžička. Zatímco Róth už se zapojil do zápasů, ostatní na vyléčení ještě čekají. „ Postihlo nás více zranění najednou, ale šířka kádru nám dává možnost zraněné nahradit. Je pravda, že se to ale v případě Škody a Diana dosud nepodařilo. Tyto posty nám dělají problémy,“ řekl trenér Pavel Hoftych.

Nejblíže k návratu má Milan Škoda, který v létě podstoupil operaci třísel a po nutné rehabilitaci se už zapojil do tréninku. „Už se s námi připravuje, na domácí zápas s Plzní už by měl být k dispozici,“ říká kouč. Ovšem v útoku nevidí ten zásadní problém se střílením gólů. „Problémem je, jaké míče se k útočníkům dostávají a jak hraje záloha. Tam vidíme nedostatky a to chceme změnit,“ dodává trenér. „Bohužel jsme v tuto chvíli omezeni zdravotním stavem několika hráčů. Kotník Michala Diana se zkomplikoval, naopak se výrazně zlepšil stav Honzy Štohanzla,“ popisuje kouč zdravotní stav záložníků.

Dlouhodobě jsou mimo hru Růžička (operace kolene) a Hašek (kyčelní kloub). Ostatní by se měli postupně zapojovat do tréninku, ale pro zápas v Olomouci je start všech zraněných velmi nejistý, u některých úplně vyloučený. „Musíme si poradit bez nich, hráče na to máme. Přijedou za námi fanoušci, nechceme je zklamat jako proti Jablonci,“ uzavírá trenér. Ve čtvrtek bylo prodáno přes sto vstupenek do sektoru hostí, v prodeji budou do pátku ve fanshopu na stadionu Bohemians, v neděli pak před zápasem na stadionu v Olomouci.