Přichází Tomáš Hrdlička z Boleslavi

Na půlroční hostování přichází do Bohemians 1905 sedmadvacetiletý Tomáš Hrdlička, který naposledy působil v Mladé Boleslavi.

Přichází Tomáš Hrdlička z Boleslavi

Tomáš Hrdlička má na svém kontě 141 ligových startů za Slavii a Mladou Boleslav a má bohaté zkušenosti i z evropských pohárů.

„Je to univerzální hráč s vynikající levačkou. Může hrát ve středu zálohy, stejně jako na celé levé straně,“ vyzdvihuje přednosti tohoto fotbalisty trenér Pavel Hoftych. „Zranil se Michal Dian a stále ještě není fit. Ani Jirka Šisler není v optimální herní pohodě. Proto jsme se rozhodli přivést hráče, který nám může výrazně pomoci a zároveň uvolníme Šislera na hostování,“ zdůvodnil tento krok kouč Bohemians. Jiří Šisler odchází na půlroční hostování do Jihlavy. V úterý se na tom dohodly oba kluby.

„Jirku jsme přivedli teď v létě, protože to bylo za výhodných podmínek a je to fotbalista, který má dobrou střelu, což nám tady chybělo. Ale chyběla mu herní praxe víc, než jsme předpokládali a během podzimu by u nás příležitost dostával jen střídavě. Proto jsme zvolili raději jeho hostování, aby měl šanci se rozehrát a v zimě se mohl vrátit v lepší formě,“ dodal Hoftych. Šislera si vyhlédla Jihlava, kde působí trenér Urban, který vedl Šislera na Střížkově. „Je předpoklad, že Jirka dostane v kvalitním klubu šanci a může mu to pomoci,“ dodává kouč Bohemians 1905.

Vzhledem ke zranění Diana se Bohemka rozhodla přivést ještě jednoho hráče ke zkvalitnění středu hřiště. „Tomáš Hrdlička splňuje naše požadavky. Může hrát na obou postech ve středu zálohy, může pomoci i na kraji. Navíc má za sebou bohaté zkušenosti a odehrál za Boleslav celé jaro. Je to hotový hráč, který může okamžitě zvednout kvalitu hry,“ prohlásil Hoftych. Hrdlička přichází na půl roku, nesmí nastoupit ve vzájemném utkání proti Boleslavi a o jeho dalším případném působení v Ďolíčku se bude jednat v zimě. První trénink v Bohemce absolvuje ve středu.

Tomáš Hrdlička je odchovanec Slavie, kterého ve dvaceti letech vytáhl do prvoligového týmu trenér Beránek. Brzy se dostal do reprezentace do 21 let a v květnu 2002 s ní získal zlato na evropském šampionátu. Na jaře 2005 s příchodem trenéra Jarolíma získal znovu místo v ligovém týmu, ale v létě 2007 po vypršení smlouvy odešel do Mladé Boleslavi. Může nastoupit na postu defenzivního i ofenzivního záložníka a levého obránce i záložníka.