Futsalová Bohemka má ve svých řadách reprezentanta

Gólman Michal Kudrna byl nominován do české futsalové reprezentace.

Velké pocty se dostalo jak gólmanovi futsalových Bohemians 1905, tak i celému „Klokanímu“ kádru. Teprve 23letý Michal Kudrna byl na základě výtečných výkonů v prvních ligových kolech povolán do reprezentačního týmu, který se o víkendu zúčastní v maďarském Debrecínu turnaje Visegrád Cup. 

Strážce branky Bohemians tak má šanci na svůj první reprezentační start. Připojil by se tak ke svým spoluhráčům Petrovi Šnídlovi a Jakubovi Slunéčkovi, kteří již zkušenost z národního týmu mají, byť jsou to zkušenosti několik let staré. „Hrozně to Michalovi přeji,“ říká trenér Bohemky Pavel Žák. „Určitě to pro něj bude velká motivace do budoucna a především je to ocenění jeho práce, protože v létě dřel a začátek sezóny mu výborně vyšel,“ chválí ho zejména za výkony v zápasech proti Slávii a Teplicím, kdy byl nejlepším mužem na hřišti. 

Michal Kudrna začal s futsalem v Čechii Slaný, s níž nakoukl do 1. ligy již v 17 letech. Poté vystřídal v nejvyšší soutěži dresy Kladna a Benaga a letos v létě zamířil do Bohemians, kde vytvořil v prvních třech kolech s Jiřím Havlem jednu z nejméně průstřelných ligových dvojic této sezóny.

Utkání turnaje Visegrád Cup se hrají v maďarském Debrecínu. Prvním soupeřem českého týmu bude v sobotu od 17:00 hodin Slovensko, v neděli je na programu buď finále nebo boj o 3. místo, druhou semifinálovou dvojici tvoří domácí celek a Polsko.