Ondrášovka cup: V Třinci chceme postoupit

Ve středu od 16:30 hraje Bohemka v Třinci, zápas zde můžete sledovat online.

Ondrášovka cup: V Třinci chceme postoupit

V úterý po poledni vyrazili Bohemians do Třince, kde je ve středu odpoledne čeká 3. kolo Ondrášovka cupu. „Cesta byla kvůli problémům na dálnici poněkud delší. Na hotel jsme dorazili až před osmou hodinou,“ hlásil po dlouhé cestě trenér Pavel Hoftych. Do Třince s sebou přivezl mužstvo, které oproti poslednímu zápasu v Teplicích dozná několika změn. Určitě nenastoupí Jiří Rychlík, který byl po dvou žlutých v Teplicích vyloučen. Podle nových pravidel ČMFS znamená červená karta automaticky minimálně jeden zápas stop. Proti Slavii by ale Rychlík měl být již k dispozici. „Nebrali jsme s sebou i některé hráče, kteří mají drobné šrámy. V Praze tak zůstali například Nikl, Róth, Hartig nebo Štohanzl. Ale jsme tu v dostatečně silné sestavě, která má za úkol postoupit. Pro hráče je to velká šance, jak na sebe upozornit a prosadit se do ligové sestavy,“ říká kouč Hoftych. 

Do obrany by se tak měl vrátit Pavel Lukáš, v záloze by se po zranění měl objevit Michal Dian a ukázat, zda už bude moci nastoupit i proti Slavii. Spolu s ním budou ve středové řadě Adam nebo Hašek. V ofenzivě by měl dostat šanci i Dalibor Slezák. „Jsou tu jen hráči A-týmu. Jeli jsme den předem, přikládáme zápasu váhu, protože můžeme postoupit již do 4. kola,“ říká trenér Hoftych. Čtvrté kolo se hraje v říjnu a soupeři se již budou losovat. Zároveň se už budou hrát i odvetné zápasy, takže pokud Bohemka přes Třinec postoupí, tak se určitě představí i v Ďolíčku.

V Třinci se Bohemka představila relativně nedávno. V předposledním kole druhé ligy zde Klokani remizovali 1:1, když se z penalty trefil Ivan Hašek. „Třinec je doma velmi silný a v letošní sezoně dokazuje, že se bude pohybovat na čele druholigové tabulky,“ vyzdvihuje sílu soupeře kouč Bohemians. Třinci patří ve 2. lize 4. místo. V posledním utkání remizoval doma s Čáslaví 1:1. 

Zápas Ondrášovka cupu začíná v Třinci v 16:30 a vy ho můžete sledovat v textovém online přenosu na Virtuálním Ďolíčku.