Ondrášovka cup: Bohemka postoupila do 4. kola

Klokani vyhráli v Třinci 1:0 gólem Ivana Haška.

Ondrášovka cup: Bohemka postoupila do 4. kola

Bohemians 1905 postupili do 4. kola Ondrášovka cupu, když na hřišti druholigového Třince vyhráli 1:0. Jediný gól utkání dal již v 15. minutě Ivan Hašek. "Jsme spokojeni s postupem a těšíme se na los. Splnili jsme cíl, navíc někteří hráči ukázali, že konkurence v týmu se ještě zvýšila a můžeme s nimi počítat. Někteří ale i v tomto utkání ukázali, že pokud nedojde k výrazně změně, budou muset brzy odejít," zhodnotil přínos pohárového zápasu trenér Pavel Hoftych.

Trenéři udělali v sestavě několik změn, přesto jména zněla ligově a žluto-černý soubor byl favoritem v souboji s Třincem. „Dali jsme šanci některým hráčům, kteří čekají na svoji příležitost a kteří mají možnost prosadit se do ligové sestavy. Navíc cesta do Třince je dlouhá a už v sobotu hrajeme se Slavií,“ zdůvodnil změny v sestavě trenér Pavel Hoftych. Bohemka začala aktivně a již v 15. minutě se ujala vedení. Po průniku a přihrávce Škody se trefil Ivan Hašek. Tomu se v Třinci nebývale daří. Dal tam i jediný gól Bohemky v předposledním kole 2. ligy letos na jaře. „Ivan nastoupil na levém kraji zálohy a potvrdil svoji výkonnost z tréninku. Po sérii zranění se dostává do své bývalé formy,“ zhodnotil kvality dvaadvacetiletého záložníka kouč Hoftych.

Bohemka první poločas odehrála s přehledem a v závěru mohla své vedení ještě zvýšit, ale Škodovu střelu vykopli domácí obránci z brankové čáry. „První poločas jsme odehráli dobře. Byli jsme aktivní a zároveň jsme Třinec k ničemu nepustili,“ pochválil své svěřence Pavel Hoftych. O druhém poločase to už ale říci nemohl. „Domácí získali po přestávce převahu a několikrát to ve vápně hořelo. Výborně zachytal Marek, který šance Třince pochytal,“ dodal trenér Bohemians 1905.

Bohemka postoupila do 4. kola Ondrášovka cupu, ve kterém už se určitě představí v Ďolíčku. 4. kolo se hraje na dva zápasy v termínech 7. a 28. října. Soupeře určí Klokanům los, v soutěži je posledních šestnáct mužstev, vybírat se bude z následujících soupeřů: Jablonec, Ostrava, Liberec, Plzeň, Olomouc, Teplice, České Budějovice, Kladno, Příbram, Hradec Králové, Znojmo.
Zbývají odehrát tyto duely: Karlovy Vary – Slavia, Živanice – Vítkovice, Karviná – Brno, Náchod/Deštné - Sparta