Bitva o Vršovice bez vítěze

Měli jsme více šancí, řekl po utkání Hoftych.

Bitva o Vršovice bez vítěze

Diváci se bavili, vršovické derby přineslo vynikající fotbal. I na tom se shodli trenéři po utkání. Remízu braly oba týmy. „Měli jsme sice více šancí, ale remíza s mistrem je pro nás určitě úspěchem,“ řekl trenér Bohemians 1905 Pavel Hoftych. „Vedli jsme 1:0, z tohoto pohledu bychom mohli být s výsledkem nespokojeni, ale i Bohemka si vypracovala šance a my jsme tam některé situace nedohráli. Proto je bod spravedlivý,“ řekl po utkání Karel Jarolím, trenér Slavie.

Bohemka nastoupila ve stejné sestavě jako v Teplicích, kde Klokani podali velmi dobrý výkon. A v nastoleném trendu pokračovali zeleno-bílí i tentokrát. „Sice jsme měli za sebou náročný týden, ale na výkonu to znát nebylo. Slavia z nás dostala maximum, čeho jsme asi teď schopni,“ glosoval výkon trenér Hoftych. „V prvním poločase Slavia velmi dobře rotovala hráče a my jsme se hodně nadřeli, abychom jim sebrali míč a pak jsme ho relativně snadno ztratili. To se opakovalo a to byla naše výtka k hráčům o přestávce,“ vrátil se kouč Bohemians k první půli. I tak si ale Bohemka vypracovala více šancí. Hned tu první mohl proměnit Škoda, ale balon mu na malém vápně sklouzl z kopačky. Hráče vyprovázel o přestávce do kabin potlesk zaplněných tribun.

Fotbal pod umělým osvětlením má své kouzlo a hráči to ještě navíc podpořili výborným fotbalem. „Myslím, že diváci sledovali kvalitní zápas, na kterém se podílely oba týmy,“ řekl po utkání Karel Jarolím. A zejména ve druhém poločase to byla pravda. Bitva o krále Vršovic vrcholila, do děje vstoupila princezna v černém – Dagmar Damková. Za ruku Diana odpískala penaltu pro Slavii. Podle nového výkladu pravidel by se taková penalta pískat neměla, ale míč Dianovu ruku trefil a pak je na sudí, jak celou situaci posoudí. Damková se rozhodla pro penaltu a Slavia šla do vedení. „Jsem rád, že nás to nesrazilo a hráli jsme ještě více aktivně,“ potěšilo Hoftycha. Pak přišly dvě rychlé šance během dvou minut a šest minut po vedoucí brance bylo vyrovnáno. Trefil se Štohanzl.

Bohemka se dále tlačila do útoku, vyprodaný stadion hnal Klokany za třemi body. Nejblíže byl Róth, který bombou trefil Vaniaka a ten vyrazil míč na tyč. Pak ještě z voleje střílel Štohanzl. „Chtěli jsme vyhrát, chtěli jsme hrát aktivně. Byl to asi jeden z našich nejlepších výkonů v sezoně, Slavia z nás dostala maximum,“ řekl Hoftych. „Pokud by Bohemka takhle hrála proti každému, tak je v tabulce nahoře,“ dodal k tomu Jarolím. Bitva o Vršovice tedy skončila smírem, ale sedm a půl tisíce fanoušků se bavilo. Hrál se výborný fotbal se spoustou šancí.