Marek Hovorka vybraný mezi TOP5 a má smlouvu s NIKE

Do finále se dostal také Ivo Malina, obránce D dorostu Bohemians 1905.

Marek Hovorka, hráč staršího dorostu Bohemians 1905, se dostal do nejužšího výběru hráčů, kteří prošli náročnými testy a nejlepší z nich dostali roční smlouvy od firmy NIKE. "O Markovi víme, je to jeden z talentů v mládeži a příští rok už by o něm mělo být slyšet i mezi dospělými," říká trenér Pavel Hoftych. Úspěch mládežnického fotbalu Bohemians 1905 podtrhlo umístění Ivo Maliny z D dorostu na sedmém místě.

Ve dnech 13. a 14. října se na pražské Spartě uskutečnil finálový kemp Nike Most Wanted, kam pozval trenér české reprezentace do 18 let Jaroslav Hřebík 22 vyvolených ve věku 15-19 let z České republiky a Slovenska. Tyto mladé hráče vybral z celkem 300 fotbalistů, kteří se v září přihlásili do projektu Most Wanted a na Strahově absolvovali 29. září jeho první část. Bojovali mezi sebou v devíti disciplínách a na základě výsledků bodování zvolili fotbaloví odborníci 22 nejlepších, kteří postoupili do finále.

Do vybrané dvaadvacítky hráčů se dostali dva zástupci Bohemians 1905, záložník A dorostu Marek Hovorka a obránce D dorostu Ivo Malina. Pod vedením trenéra Hřebíka a jeho týmu absolvovali hráči náročný trénink a připravovali se na přátelský zápas proti Spartě.
Hřebíkův výběr nastoupil proti známým sparťanským hráčům jakými jsou například Kamil Vacek a první polovinu nad nimi dokonce 1:0 vyhrál. Do brány Jaromíra Blažka se trefil Ondřej Kraják. Sparťané však hned na začátku druhé půle vyrovnali a nakonec přidali ještě další gól. Zápas tedy skončil 2:1. „Jsem rád, že jsme nakonec vyhráli“, usmíval Kamil Vacek. „Ale šance byly na obou stranách.“

V průběhu dvoudenního finálového kempu byli hráči pod neustálým drobnohledem trenéra Hřebíka. Ten z nich nakonec vybral 5 nejlepších, pro které Nike připravila roční smlouvu. Na profesionální servis a vybavení od Nike se mohou těšit tito hráči:

Jiří Pešek (FC Vítkovice)
Karel Jelen (FK Teplice)
Marek Hovorka (Bohemians 1905)
Ondřej Kraják (AC Sparta Praha)
Tomáš Vengřinek (FC Baník Ostrava).

„Těší mě, že jsem u tohoto projektu mohl být. Měl jsem možnost vidět talentované kluky a vítězství v Most Wanted je určitě posune zas o krok dál,“ dodává Jaroslav Hřebík. „Přeju jim všem hodně štěstí.“