Akce pro fanoušky během utkání se Slováckem

Boj proti rasismu, sběratelské kartičky, vstupenky na Baník a další - to vše v neděli v Ďolíčku.

Nedělní zápas se Slováckem bude mít i několik zajímavých doprovodných akcí. Již pátým rokem se Bohemians Ultras zúčastní mezinárodní akce FARE ACTION WEEK (více info: www.farenet.org), zaměřené na boj proti rasismu a diskriminaci na fotbalových stadionech. Bohemka se tak připojí k dalším klubům ze 40 evropských zemí. Na zápas proti 1. FC Slovácko bude připraveno tématické choreo. Účastí na této akci chceme ukázat, že v Ďolíčku je vítán každý bez rozdílu barvy pleti. Důležité je, že srdce má zeleno-bílé. Bohemians Ultras jsou dlouhodobě aktivní v této oblasti a účastní se i evropských konferencí pořádaných UEFA. „Jsme velmi rádi, že tato iniciativa přichází od samotných fanoušků Bohemky a rádi se k ní připojíme,“ říká ředitel Bohemians 1905 Lukáš Přibyl.

To ale není jediná zajímavost nedělního utkání. Do Společenství legend bude o přestávce zápasu se Slováckem uveden Zdeněk Koukal, v prodeji před fanshopem bude i sběratelská kartička s jeho fotografií. U stolku s kartičkami budou i další lákadla. Vychází další dvě kartičky „zlaté kolekce“ v limitovaném nákladu 50 kusů. Jedná se o legendy, které oslavily významná životní jubilea – Karol Dobiaš a Antonín Panenka. U stolku s kartičkami tedy bude určitě živo. Sběratelé si přijdou na své.

Hned vedle před fanshopem budou v prodeji vstupenky na utkání s Baníkem Ostrava. Jedna vstupenka stojí 60 Kč, klub pomůže s organizací vlakového zájezdu.

Na náměstíčku v zeleném stanu mohou fanoušci znovu přinášet vstupenky z utkání na Střížkově. Při stanovení ceny vstupenek na zápas se Střížkovem a jejich prodeji došlo k diskriminaci fanoušků Bohemians 1905, protože fanoušci Střížkova měli na zápas vstup zdarma. Každý fanoušek má možnost požadovat po Střížkovu vrácení celé nebo části ceny vstupného a tento nárok uplatnit nekalosoutěžní žalobou. Družstvo fanoušků Bohemians chce v této věci příznivcům Bohemky pomoci, protože jedna z funkcí DFB je i ochrana fanoušků jako spotřebitelů. Podrobnější informace budou sděleny v Ďolíčku u informačního místa, které bude umístěno na náměstíčku v zeleném stanu. Stánek bude otevřen od 16 hodin.

Žádáme všechny fanoušky, aby:
1. přinesli lístek zakoupený na zápas se Střížkovem k informačnímu stánku,
2. předali lístek a kontaktní údaje – jméno, příjmení, adresu, telefon, e-mail (nejlépe dopředu napsané na samostatném listu papíru),
3. pokud budou souhlasit s podáním žaloby na Střížkov, podepsali plnou moc, jejíž formulář bude nachystán u informačního stánku.
Mimo shora uvedené termíny zápasů je vše možné vyřídit na sekretariátu klubu každé říjnové pondělí a úterý od 9 do 16 hodin.