Na Bazaly již v pátek, fanoušci jedou v sobotu

V sobotu od 16 hodin fotbalový svátek na Bazalech.

Na Bazaly již v pátek, fanoušci jedou v sobotu

A je tu opět populární výjezd na Baník. Naposledy sice sportovně nedopadl nejlépe, po velmi dobrém výkonu jsme na Bazalech prohráli a stvrdili sestup do druhé ligy, ale po stránce fanoušků se vždy jednalo o vydařenou prezentaci zeleno-bílých barev. Věřme, že tomu tak bude i tentokrát. Na Bazalech se očekává okolo tří set fanoušků Bohemians. Utkání začíná na Bazalech v sobotu v 16 hodin.

Zatímco fanoušci se do Ostravy vydají vlakem až v sobotu krátce před polednem, fotbalisté vyrážejí už v pátek po poledni. „Jedeme po dopoledním tréninku, abychom neponechali nic náhodě. Přespíme nedaleko Ostravy a v sobotu už se koncentrujeme jen na utkání,“ říká trenér Pavel Hoftych, který věří, že bude moci nasadit i hráče z marodky. „Róth, Hartig a Ibragimov už trénují. Uvidíme, jaký bude jejich stav před zápasem,“ dodává. Všichni tři měli před minulým zápasem se Slováckem zdravotní problémy, do utkání nakonec naskočil jen v závěru Ibragimov.

Zápas na Baníku bude pro Bohemku z mnoha hledisek prestižní. Zvláštní příchuť utkání dodala už delegace rozhodčích. Na lavičce Baníku Ostrava sedí trenér Miroslav Koubek, který ještě před rokem působil v Čáslavi a byl přítomen vyhrocenému utkání v Čáslavi, které se prodlužovalo až do 99. minuty, kdy domácí vyrovnali. Tehdy utkání řídil rozhodčí Býma, který byl do Ostravy nominován na post čtvrtého rozhodčího a bude mimo jiné posuzovat chování trenérů. Pod tribunou fanoušků Bohemians běhal v Čáslavi sudí Santarius, který si stěžoval, že ho lidé atakují kelímky od piva a nechal utkání přerušit. I on se objeví v Ostravě jako asistent rozhodčího. Takže o zajímavé situace určitě nebude nouze.

Baník v minulém týdnu porazil doma Liberec, Bohemka naopak zaváhala doma se Slováckem. „Musím říci, že to byla velmi nepříjemná ztráta i z důvodu, že jsme hráli se soupeřem, který je v tabulce pod námi. Dva dny bylo na týmu znát, že nás to zasáhlo, ale teď už se úplně koncentrujeme na Baník a jsme odhodláni navázat na naše výkony ze hřišť soupeřů, protože tam se nám v minulých zápasech dařilo více než doma,“ říká trenér Hoftych. Bohemka z pěti utkání na hřištích soupeřů jen jednou prohrála (v Teplicích), jinak má na svém kontě jednu výhru a tři remízy.

Baník je naopak silný doma a v této statistice vede ligovou tabulku. Na Bazalech ještě neprohrál, čtyřikrát zvítězil, dvakrát remizoval. „Baník je určitě favoritem, má velmi dobrou zálohu, která patří k nejlepším v lize, tam je největší síla soupeře. Hrají důrazný fotbal, kterému se musíme vyrovnat. Jedeme na Bazaly s respektem, ale nejedeme prohrát,“ prohlásil Hoftych.

V dresu Baníku se představí i Miloslav Strnad, který před sezonou přestoupil do Ostravy právě z Vršovic. Se svými bývalými spoluhráči je stále v kontaktu. „S Radkem Sňozíkem, Michalem Dianem a Honzou Růžičkou. Radkovi jsem psal, že bude první brankář, jemuž dám v lize dva góly,“ směje se Miloslav Strnad v rozhovoru pro MF Dnes.