Držíme palce Ondrovi!

Obránce starších žáků Ondřej Jelínek leží na Jednotce intenzivní péče

Držíme palce Ondrovi!

Ondřej Jelínek, o kterém jste si mohli přečíst jako o nadějném a talentovaném v magazínu Klokan u příležitosti utkání s Českými Budějovicemi, leží s těžkým zraněním ve Fakultní nemocnici v Praze Motole na Jednotce intenzivní péče. K nešťastnému incidentu došlo minulou neděli 18. října při ligovém utkání starších žáků mezi Bohemians 1905 a FC Slovan Liberec.

"Byla tam série asi dvou nebo tří soubojů a Ondra dostal od protihráče kolenem do břicha. Bylo to ale evidentně nechtěné, stalo se to v zápalu boje. Takových soubojů jsou v zápasech desítky. Ale nebyl to hezký pohled," popsal stručně inkriminovaný moment mládežnický trenér Bohemians Jaroslav Köstl, který byl svědkem celé události.

Ondra odstoupil ze zápasu již ve 14. minutě a ihned putoval na vyšetření do nemocnice. Urychleně musela být provedena operace, protože Ondrovi byla diagnostikována natržená slezina. Ta byla sešita na třech místech a přestala krvácet. V průběhu týdne byl stav mladé opory starších žáků nadějný, v pondělí měl být dokonce převezen do standardní lůžkové části oddělení dětské chirurgie. V neděli, přesně týden po první operaci, ale přišel šok.

Ondřejovi se obnovilo vnitřní krvácení a podstoupil další operační zákrok. Při tomto zákroku mu byla poškozená slezina bohužel odebrána.

"V současné době Ondra leží na JIPce ve stabilizovaném stavu. Podle všeho by už to mělo být v pořádku, do konce týdne by měl být převezen na normální nemocniční pokoj," podává příznivější informace šéftrenér žákovské kategorie Michal Vychodil.

V příštím týdnu by se měla za Ondrou zastavit návštěva z Bohemky v čele s Josefem Jindřiškem. Právě vršovický "Gattuso" je Ondrovým nejoblíbenějším hráčem Bohemky, po jehož boku se ve výše zmiňovaném magazínu objevil.