Bohemians stále věří v postup

Vršovický celek jede zítra bojovat do Liberce o uchování pohárové příslušnosti

Bohemians stále věří v postup

V nepříjemné, ale ne neřešitelné situaci se ocitají hráči Bohemians 1905 před odvetou osmifinálové části národního poháru, od nové sezóny nazývaného Ondrášovka cup. V úvodním utkání zvítězili Severočeši v Ďolíčku 2:1 a vytvořili si tak před odvetou slibný náskok.

Bohemka ovšem neskládá zbraně. V domácím zápase si i hráči, kteří zatím v ligových utkáních nenastřádali tolik minut dokázali, že i takto zkušený celek jakým Liberec disponuje mohou přehrát. Ve vršovickém zápase byli domácí lepším týmem, brzy se dostali zásluhou Kaufmana do vedení a měli další šance na zvýšení skóre. Bohužel Liberec do poločasu srovnal dalekonosnou střelou Petra Papouška a v druhé půli dokonal obrat Jan Blažek.

"Na sever Čech jedeme s tím, že se pokusíme o postup. Jsme však v nelehké situaci. Navíc je hodně specifické, že hrajeme s Libercem teď ve středu a hned v neděli. Přiznávám, že je pro nás jednoznačně důležitější ligový zápas, takže dostanou šanci i ti hráči, kteří tolikrát nezasáhli do ligový bojů. Ta šance je zhruba pro dvě až tři místa v sestavě," sdělil svůj názor na aktuální situaci před libereckým dvojbojem Pavel Hoftych.


Podobná sestava, jako v prvním utkání by měla dostat šanci i na severu Čech. Tým bude navíc doplněn i o Dalibora Slezáka, který se po delší pauze vrací do prvního mužstva. "Slezi maká a dře v juniorce. Já už jsem dřívě říkal, že až přijde čas, tak jeho výkonnost otestujeme. A přesně tohle utkání je naprosto ideální, aby nám Dalibor ukázal, že je připraven především na souboje v první lize. Nevylučuji, že se v ligovém zápase na trávníku objeví, uvažujeme hlavně o nějakých posledních minutách, kdy by mohl pozvednout morálku týmu," dal naději návratu Dalibora Slezáka trenér Bohemians.

Hráči mají možnost se trenérům ukázat před důležitými ligovými zápasy, z nichž hned ten první hrajeme právě s Libercem v neděli v Ďolíčku.