Hru Bohemky oživili vystřídavší hráči

Gól, který přinesl naději na postup, padl po souhře Diana s Hartigem.

Hru Bohemky oživili vystřídavší hráči

Úvodní minuty obou poločasů patřily v odvetě Ondrášovka Cupu domácímu Slovanu Liberec. Velké šance domácího týmu se urodily vždy na začátku pětačtyřicetiminutovek. "V bojovném utkání nás soupeř především v prvních patnácti minutách dostal pod tlak a měl několik šancí, které jsme přežili. Postupně jsme hru vyrovnali, ale brejkové situace jsme neřešili dobře. Podobný průběh měl i druhý poločas, soupeř byl určitě aktivnější a byl více u míče, což jsme očekávali," zhodnotil převahu domácího týmu po zápase Pavel Hoftych.

Bohemce pomohlo rychlé vystřídání třech hráčů po hodině hry, postupně přišli na hrací plochu Michal Dian, Dalibor Slezák a Lukáš Hartig. "S příchodem Slezáka, Diana a Hartiga se naše hra zvedla a šli jsme do vedení. Po vedoucí brance jsme měli i několik dalších možností ohrozit branku a jít do dvoubrankového vedení. Akce jsme ale nedotáhli a vzadu jsme pak nechali trestuhodně Blažka a soupeř vyrovnal." Příchod zkušenějších borců opravdu oživil hru Bohemky, především se jim dařilo svým důrazem a napadáním narušovat hru Liberce. Vedoucí branka utkání přišla po kolmici Růžičky, kterou převzal ve vápně Dian a přihrávkou pod sebe našel na malém vápně Lukáše Hartiga, který se uvolnil a z otočky vykřesal naději pro Bohemku. "Odstavil jsem si hráče a trochu se štěstím přes nohu jsem se trefil. Když jsem šel na hřiště za stavu 0:0, věřil jsem, že když dáme branku, dostaneme Liberec pod tlak a můžeme i přes nepříznivý výsledek z prvního zápasu postoupit. Bohužel jsme druhou branku nepřidali, " popsal své pocity ze zápasu střelec branky Lukáš Hartig. Zkušený útočník skončil zápas s obvázanou rukou po střetu s gólmanem Hauzrem, ale jak sám říká: "Byl to trochu ostrejší střet, v první chvíli to i zabolelo, ale bude to v pořádku."

Trenér Hoftych před pohárovou odvetou naznačil, že chce vidět některé hráče, kteří mohou bojovat o základní sestavu v nedělním ligovém zápase s Libercem. "Určitě nechci odkrývat naše karty, zápas nám ukázal pozitiva i negativa. Někteří hráči si o základ řekli, jiní ne. Uděláme v neděli maximum pro zisk tří bodů a tento zápas nám určitě ukázal jak na to a s kým na to, " vzhlížel k nedělní "odvetě" trenér Hoftych.