Hoftych se Sňozíkem vyměnili trika, Bohemka vyměnila skóre

Klokani čtyřikrát doma prohráli 0:1, tentokrát stejným rozdílem porazili Příbram

Hoftych se Sňozíkem vyměnili trika, Bohemka vyměnila skóre

Nepříznivou bilanci z domácích utkání měli v hlavách hráči i realizační tým Bohemians před duelem 14. kola české nejvyšší soutěže s celkem 1. FK Příbram. Špatnou sérii chtěli vršovičtí prolomit za každou cenu a k celotýdenní práci přidali trenér Pavel Hoftych a kapitán týmu Radek Sňozík zajímavou nadstavbu.

Pavel Hoftych poprvé odkoučoval utkání v triku, které se k němu dostalo neoficiální cestou a i tento tah přinesl důležité vítězství.
"Triko mi dali kluci z Ultras při mém příchodu do Bohemky. Dodneška jsem ho měl v kanceláři schované pro nejhorší situaci, takže jsem ho dneska oblékl a přineslo nám štěstí. Tímto děkuju chlapům z Ultras, že jejich štěstí sedlo i na nás."
Trenér Hoftych něco podobného neudělal poprvé, vzpomeňte na utkání v Mladé Boleslavi, kde si po sérii neuspokojivých výsledků oblékl druholigové postupové triko a Bohemka slavila Štohanzlovým gólem výhru 1:0.

K podobnému kroku se odhodlal i kapitán týmu Radek Sňozík. Ještě v týdnu žertoval v útrobách stadionu, když mu byla položena otázka, ve kterém dresu podává lepší výkony: "Já jsem dobrý v každým dresu," odvětil dobře naložený brankář, ale vzápětí s vážnou tváři dodal: "Ale jednu barvu mám radši."
Je zcela patrné, že na mysli měl červený brankářský dres, ve kterém odchytal naprostou většinu z dosavadních čtrnácti ligových kol. Těsně před utkáním, ale svou oblíbenou barvu oželel. Jednoduše chtěl něco změnit, a tak byl opět velmi slušně zaplněný Ďolíček svědkem toho, jak Radek Sňozík chytá v kompletně modré kombinaci. Sňozík změnil dres a změnil tím i pozápasovou náladu v kabině. Domácí šatna se při vítězném pokřiku otřásala v základech. Po uplynulých dvou domácích zápasech to byl skutečně velký rozdíl...
"Asi šest zápasů jsem chytal v tom červeném dresu a nějak moc se nám nedařilo, tak jsem cítil potřebu něco změnit. Dlouho jsem se k tomu neměl a mé konečné rozhodnutí přišlo až těsně před závěrečnou poradou. Tam jsem nahlásil, že budu chytat v modrém. Naposledy jsem v modrém chytal proti Slavii a nedopadlo to úplně špatně," objasňuje Sňozík své rozhodnutí.

Hoftychovi i Sňozíkovi záměr s výměnou trika respektive dresu vyšel a Bohemka slaví vítězství 1:0.