Kaufman? Mistr přímáků...

Jiří Kaufman má v Bohemce excelentní bilanci při zahrávání trestných kopů

Kaufman? Mistr přímáků...

Když si Jiří Kaufman postaví balon, tak už se soupeř pomalu může začít chystat k rozehrávce na polovině hřiště, Ne, to není nadsázka, tohle už se třikrát stalo a brankáři Kučera, Hauzr i Krbeček by mohli o jeho šutérských schopnostech vyprávět.
Třikrát si Kaufman za dobu svého působení v Bohemians postavil balon v blízkosti vápna a třikrát skončil po jeho střele za zády brankáře. Od svého příchodu do Bohemky má kmenový hráč Hradce Králové stoprocentní bilanci.

"Byl to pro nás těžký zápas, což ještě vystupňoval ten těžký terén, takže se asi nedalo čekat nějaké fotbalové představení. I proto jsme čekali na nějakou standardní situaci, trestňák nebo roh. Já mám v tomhle docela pozitivní bilanci, takže jsem si věřil. Tímhle stylem jsem to chtěl trefit, ale když se to přesně takhle zapasuje do šibenice, tak je v tom samozřejmě i dávka štěstí," popisoval po utkání hráč, který má za sebou několik sezón v německé Bundeslize.

Ke konci utkání se objevila ještě jedna zajímavá příležitost a výborně hrající Kaufman si i na trestný kop z hranice velkého pokutového území věřil: "Nechtěl bych to tolik rozebírat, ale myslím si, že když mám bilanci tři trestňáky tři góly a v tom zápase dám gól, tak jsem si věřil a chtěl jsem to kopat. Takže když nastane takováhle situace, tak by se do toho nikdo motat neměl. To se také stalo, nikdo se do toho nemotal. S Jirkou Rychlíkem jsme byli domluveni, že to zkusím já. Pak se tam z ničeho nic objevil Fery a měl nějakou myšlenku. V dané situaci to asi nebylo úplně ideální, ale zaplaťpánbůh, že jsme vyhráli a že se o tom nějak víc nemusíme bavit a jedeme dál," mírnilo vítězství Bohemians touhu Kaufmana po druhém gólu.

Jiří Kaufman, který byl nejlepším hráčem Bohemians v utkání přitom původně neměl vůbec nastoupit.
"Je pravda, že ještě na včerejším předzápasovém tréninku jsme počítali s tím, že variantou pro střed zálohy bude Dian, ale svým včerejším tréninkovým vystoupením si řekl o to, abychom nad tímto postem zauvažovali. Dian řešil situace příliš sloužitě, což na tomto terénu není příliš ideální. Naproti tomu Kaufman hrál vše jednoduše a zdálo se nám, že pro naši hru bude přínosnější. Proto jsme mu dali šanci," rozpovídal se trenér Pavel Hoftych o šťastném tahu.

"Ještě bych chtěl dodat, že ač třeba Jirka není tolik líbivý tady pro fanoušky, tak musím říct, že při tréninku jezdí na doraz. Ale takovou tu nedůvěru od lidí si, to přiznávám, vysloužil hlavně při úvodu svého angažmá. Je to ale opravdu dříč a lidi si možná po dnešním utkání trošku poupraví ten obrázek," byl Hoftych spokojený s výkonem dlouhovlasého záložníka.