Do dalšího zápasu bez čtyř hráčů

Bohemians 1905 podali proti výkonu sudího Kociána oficiální protest.

Po nedělním karetním mariáši se fotbalisté Bohemians 1905 musí v dalším zápase obejít bez čtyř hráčů základní sestavy. Sudí Radek Kocián vyloučil postupně Lukáše Hartiga a Jiřího Kaufmana, čtvrtou žlutou kartu udělil Jiřímu Rychlíkovi a Janu Štohanzlovi. „Bylo to tvrdé utkání, ale ne zákeřné. Odpovídalo terénu, na jakém se hrálo, ale rozhodčí neměl bohužel jednotný metr,“ podotkl po utkání trenér Pavel Hoftych. Přestože Klokani vyhráli, rozhodli se podat oficiální protest proti výkonu rozhodčího Kociána, protože svými výroky ovlivnil vývoj utkání i působení hráčů Bohemians v dalších zápasech. „Nehodláme to nijak skandalizovat, jen se oficiální formou obrátíme na Komisi rozhodčích, aby posoudila rozhodování sudího Kociána. Děláme to vůbec poprvé, nestěžovali jsme si nikdy předtím,“ zdůvodňuje tento krok Lukáš Přibyl, ředitel Bohemians 1905. Klokani dohrávali zápas v devíti a dostali dalších šest žlutých karet.

Sudí Radek Kocián se dle Bohemians 1905 dopustil minimálně tří chyb. V 1. minutě neudělil červenou kartu hráči Příbrami Cloudu Videglovi za hrubý faul na Jiřího Kaufmana. Hráč Příbrami dostal jen žlutou kartu. Ve 33. minutě neudělil druhou žlutou kartu stejnému hráči Příbrami, který znovu ostře fauloval Jiřího Kaufmana.  Příbram v té době prohrávala 0:1 a měla utkání dohrávat v deseti.

Ve čtvrté minutě nastaveného času vyloučil rozhodčí Kocián hráče Bohemians Jiřího Kaufmana, udělil mu rovnou červenou kartu. Jednalo se o přestupek, který dle našeho názoru a dle nastoleného trendu v rámci celého utkání rozhodně nijak nevybočoval a podobných soubojů bylo v utkání několik a byly oceněny maximálně žlutou kartou. Hráč Kaufman měl v souboji snahu hrát míč, zasáhl sice nohu hráče Pilíka, ale ten celý souboj zakončil teatrálním gestem. V souboji nedošlo ke zranění hráče Pilíka, ten po souboji z místa přestupku vstal a ihned pokračoval ve hře.

„Nerozporujeme vyloučení Lukáše Hartiga, které bylo správné a jsme stejně jako hráč připraveni přijmout trest. Ovšem vyloučení Jiřího Kaufmana bylo z našeho pohledu nespravedlivé, hráči byla udělena rovnou červená karta, což ho může omezovat do dalších zápasů,“ dodal Přibyl. „Nevoláme po exemplárním potrestání, chceme jen, aby komise posoudila výroky sudího, které dle našeho názoru poškodily Bohemku a přijala opatření dle svých kompetencí,“ dodal ředitel Bohemians 1905.

Přehlídku žlutých a červených karet a neudělené červené karty si můžete prohlédnout na Bohemka TV.