Bohemians jedou na Strahov zlomit prokletí

Klokani vyhráli na "Větrné hůrce" naposledy před šesti lety

Bohemians jedou na Strahov zlomit prokletí

Více než šest let trvá pro Bohemku strahovské prokletí. Neděle 3. srpna 2003 - právě to je datum, kdy jsme se naposledy mohli radovat z tříbodového zisku Bohemky při utkání hraném na nepopulárním Strahově.

Na začátku druholigové sezóny 2003/2004 jsme stále ještě pykali za napadení rozhodčího, a tak hledali Klokani na úvodní dva domácí zápasy útočiště jinde. V prvním zápase to byla teplická stínadla, na kterých jsme porazili Xaverov 3:0. V druhém kole jsme si propůjčili svazový stadion na Strahově a tam jsme v utkání s HFK Olomouc slavili výhru 3:1.  Všechny branky padly již v prvním dějství, kdy jsme na penaltovou branku Hykla ze čtvrté minuty odpověděli třemi zásahy Kamenského, Baláže a Rajnocha.Paradoxně po zpětném nastěhování se do Ďolíčku přišla první bodová ztráta při remíze 1:1 s Mladou Boleslaví.

Pro zajímavost uvádíme sestavu Bohemians z utkání s HFK Olomouc: Raba - Lesák, Obermajer, Janáček, Třasák - Baláž, Melecký, Rajnoch (90. Dozorec), Szabo (62. Čapek) - Bednář (66. Střihavka), Kamenský. To jsou zatím poslední hráči, kteří dokázali na Strahově v dresu Bohemky vyhrát.


Na Strahov jsme se vrátili o rok později. Stadion ve Vršovicích se předělával, aby splňoval normy a směrnice ČMFS, a tak jsme se znovu stěhovali na Strahov. Tentokrát na dva druholigové zápasy. V tom prvním Bohemka remizovala s Mostem 0:0. V druhém podlehla Žižkovu 2:4. V těchto utkáních už vinou různých faktorů nastupovalo hodně poslepované mužstvo, ve kterém působila celá řada dorostenců.

Po nepříjemném období plném nejistot se na ligové trávníky vrací subjekt slavného jména Bohemians a ve své první sezóně po znovuzrození se na stadionu Evžena Rošického potkává ve třetí nejvyšší soutěži se Střížkovem. Utkání se hraje před více než pětitisícovou návštěvou vršovických fanoušků a končí za stavu 1:1. Ve stejné sezóně se na Strahov vracíme ještě jednou, tentokrát na jaře. S rezervou pražské Slavie se rozcházíme po bezbrankové remíze 0:0. S A-týmem tohoto klubu se utkáváme v prvoligové sezóně 2007/2008. Slavia stále ještě nemá svůj domov v Edenu, který se otevře až v posledním kole této sezóny, a tak nás sešívaní hostí ve svém dočasném vyhnanství na Strahově. Červeno-bílí se ujali vedení po vlastní brance Ivana Haška, ale velmi dobře hrající hosté srovnali zásluhou Milana Škody na 1:1. Dobrý výsledek s pozdějším mistrem, který by krásně navazoval na podzimní výhru 2:0 v Ďolíčku, ale do konce zápasu neudržíme. V 89. minutě se trefil Tavares a přiklonil tříbodový zisk na stranu Slavie.
V další sezóně hrajeme opět jen druhou ligu a na Strahov míříme v rámci 22. kola na zápas s rezervou Sparty. V nudném zápase branka nepadla, a tak stále čekáme na protrhnutí letité smůly.
Ta neskončila zatím ani v této sezóně, kdy jsme na stadionu, postaveném pro Mistrovství Evropy v atletice v roce 1978, remizovali se Střížkovem 0:0.

Možnost poupravit nepříznivou bilanci mají svěřenci Pavla Hoftycha již tuto sobotu, kdy se od 13.30 hraje důležitý zápas s týmem SK Kladno.
Takže všichni na Strahov!