Dalibor Slezák trhal rekordy, ale hlavní jsou tři body

Devětatřicetiletý útočník Bohemians přemýšlí, kdy odehraje poslední zápas.

Dalibor Slezák trhal rekordy, ale hlavní jsou tři body

Slezi góóól, Slezi góóól! Tak vítali fanoušci Dalibora Slezáka, když v 70. minutě utkání proti Kladnu vbíhal na hřiště. Tradiční pokřik se tentokrát splnil a doplnil další pohádkový příběh, který provází znovuzrození Bohemky. Nejstarší hráč ligy, devětatřicetiletý Dalibor Slezák, se stal zároveň nejstarším střelcem v historii samostatné ligy. Všechny tyto rekordy ale zastínila prostá radost ze tří bodů. „Je to pro nás moc důležité vítězství. Odskočili jsme Kladnu na šest bodů a získali jsme navíc tři body do tabulky pravdy, protože jsme vyhráli venku,“ připomenul důležité statistiky střelec rozhodující branky.

Šťastná chvíle pro Bohemku i pro Sleziho přišla v první minutě dvouminutového nastavení. „Marek Nikl se spíše snažil odkopnout míč do bezpečí. Pohyboval jsem se mezi stopery a tušil, že by to mohlo jít někam ke mně. Míč se zatočil krásně za obranu. Pak už jsem moc nepřemýšlel. V minulém utkání proti Příbrami jsem sólo nezakončil, tentokrát jsem pálil z první a vyšlo to,“ popsal skvostné zakončení autor vítězné branky. „Když rozhodnete v nastavení a navíc poté, co uteče čtyřicetiletý Slezi, je to paráda a klobouk dolů před ním,“ přidal pochvalu trenér Pavel Hoftych.

Slezi dal gól, Ivan Janek ho samou radostí strhl k zemi a na střelce pak naskákala celá lavička, která vtrhla na hřiště. „Když jsem viděl tu upřímnou radost kluků na lavičce, jak vběhli na hřiště a všichni společně se radovali, byl jsem rád. I to dokázalo, že tým má zdravé jádro, chtěli jsme za každou cenu vyhrát a podařilo se to,“ dodal Hoftych. Žlutá radost se tak opakovala. Také v Mladé Boleslavi se Klokani trefili v poslední minutě a soupeř již nemohl odpovědět. Tehdy to byl nevídaný příběh Štohanzlovy střely z půlky a prvního vítězství v sezoně. Teď zase ostatní zastínil Sleziho pohádkový příběh.

Dalibor Slezák před sezonou podepsal novou hráčskou smlouvu na jeden rok a trenérskou smlouvu na dva roky. Začal trénovat s B-týmem, kde zároveň působí jako asistent trenéra Václava Hradeckého. „Pořád je ale s A-týmem v kontaktu. V posledních týdnech s námi začal trénovat pravidelněji a dostal se i do zápasů. Taková byla naše domluva před sezonou,“ nastiňuje současnou formu spolupráce. „S trenérem jsme dohodnuti, že mě použije v době nouze a ta doba nastala. Bylo potřeba vložit do hry i více agresivity a strhnout tým, což byl také můj úkol. Gól proti Kladnu je takovým bonusem navíc, za který jsem samozřejmě rád,“ dodává autor třiadvaceti ligových gólů.

V lednu bude Dalibor Slezák slavit čtyřicáté narozeniny. Jako kapitán vyvedl Bohemku ze třetí ligy až do nejvyšší soutěže. Stal se miláčkem tribun a prožil jedno z nejkrásnějších období své fotbalové kariéry. Kariéry, která může mít krásnou pohádkovou tečku. „Zápas se Spartou bude možná můj poslední a na jaře už se budu věnovat především trenérské práci. Ale nechci předjímat. Určitě by to byl krásný konec kariéry díky gólu proti Kladnu. Ještě by to chtělo přidat jeden proti Spartě,“ usmívá se Dalibor Slezák. „Teď se chceme soustředit na sportovní kvalitu dohrání podzimu. Navíc si nemyslím, že by Sleziho poslední zápas měl být na Strahově, kde se bude hrát zápas se Spartou. Takže uvidíme, teď by mělo být naší prioritou uspět ještě v posledním utkání, když bude Dalibor končit, tak se určitě dočká důstojného poděkování od fanoušků i od celého klubu,“ dodává ředitel Bohemians 1905 Lukáš Přibyl.

Smlouvu Sleziho miminku, skandují často fanoušci Bohemky. Roční syn Dalibor už je mezi příznivci populární, brzy do rodiny Slezáků přibude další přírůstek. „Na 7. ledna máme termín narození holčičky. Bude to takový opožděný vánoční dárek nebo dárek k mým čtyřicátinám,“ říká Dalibor Slezák, který 28. ledna 2010 oslaví významné kulatiny. I v tomto věku stále patří Slezimu písnička, kterou mu fanoušci připravili v minulých letech jako jeden z dárků. Můžete si ji prohlédnout na Bohemka TV.

Slezi si sobotní zápas náramně užil a s ním i tři tisíce fanoušků na strahovských tribunách. Při utkání se Spartou možná završí svůj počet ligových zápasů na 210. Bude to konečná bilance jeho kariéry?