Slavné derby se blíží!

Bohemians se již tuto sobotu utkají na Strahově se Spartou.

Slavné derby se blíží!

Fotbalová derby mezi Bohemians a Spartou jsou jedním z tradičních prvků české nejvyšší soutěže. I když by se mohlo zdát, že tradice v posledních letech poněkud vymizela (Bohemians hrají po znovuzrození teprve podruhé v první lize), tak utkání vzbuzuje velké očekávání i nadále. Ostré souboje, velké emoce, krásná atmosféra a dvaadvacet nesmiřitelných válečníků. To vše nás čeká znovu již tuto sobotu 28. listopadu od 18.15 na pražském Strahově, který si pro předehrávané první jarní kolo pronajímáme jako domácí stadion.

Klokani jsou povzbuzeni dvěmi vítězstvími v řadě a mohou tak dokonce pomýšlet na malý vršovický rekord. Ještě nikdy od zmrtvýchvstání nevyhráli zeleno-bílí v Gambrinus lize tři utkání v řadě. Klokany však čeká ohromně těžký úkol. Na druhé straně bojiště bude totiž nastoupena rudá jedenáctka, která v dosavadním průběhu soutěže ještě neokusila hořkost porážky a dotahuje se na čelo ligového pelotonu. Navíc se jí po karetním trestu vrací do sestavy dvojice stabilních obránců Tomáš Řepka a Ondřej Kušnír. Po utkání s Kladnem se jistě ulevilo i Pavlu Hoftychovi, který již může počítat s účastí Rychlíka a Štohanzla, kteří si povinně odseděli jeden zápas. Štohanzla navíc během reprezentační pauzy "přepadl" pásový opar. Vše by již však mělo být v pořádku a mladý středopolař se tak může chystat na své druhé pražské derby. To první se konalo letos v létě v rámci 2. kola Gambrinus ligy a vršovičtí v něm po takticky zvládnutém výkonu vytěžili na Letné bod za bezbrankovou remízu. Utkání sledovalo 31. července 15 921 párů očí, což je druhá nejvyšší divácká návštěva v této sezóně.

Vzhledem k tomu, že Bohemians nedisponují stadionem s vyhřívaným trávníkem, tak se tento zápas uskuteční na Strahově. Tam jsme si to již letos dvakrát vyzkoušeli. Se Střížkovem jsme remizovali 0:0 a na zápas s Kladnem máme ještě čerstvé vzpomínky. Klokani tedy nejedou do nikterak neznámého prostředí a s vědomím dobré bilance na Větrné hůrce i se současným příznivým rozpoložením jsou odhodláni bodovat i s letenským rivalem.

Nezapomeňte - utkání Bohemians 1905 - AC Sparta Praha již tuto sobotu 28. listopadu 2009 od 18.15 na Strahově! Lístky jsou již nyní v prodeji ve fanshopu na stadionu Bohemians.