Rozjetá Sparta dorazí v sobotu na Strahov

Utkání začíná v sobotu v 18.15, lístky jsou v předprodeji.

Rozjetá Sparta dorazí v sobotu na Strahov

Euforie z dramatického a šťastného závěru zápasu s Kladnem už vyprchala a před námi je poslední utkání podzimu. Bude se hrát opět v sobotu a znovu na Strahově. Tentokrát však budeme poprvé v roli domácího týmu a proti nám se postaví daleko silnější soupeř. Tým z Letné pod vedením trenéra Chovance v poslední době začíná opět připomínat obávaného suveréna. Herně to možná není ještě úplně ono, ale výsledky mluví jasnou řečí. Z posledních šesti zápasů, z toho dvou v Evropské lize proti Kluži, Sparta pětkrát vyhrála a jen jednou remizovala. My se však rozhodně nemáme čeho bát, vždyť v prvním bezbrankovém zápase na Letné jsme Spartu prakticky do ničeho nepustili. Teď k tomu ještě přidat nadstavbu v podobě vylepšené ofenzivy a o překvapení nemusí být nouze…

V dosavadním průběhu soutěže Sparta jako jediný tým ještě ani jednou neprohrála. Na kontě má sedm vítězství a osm remíz při celkovém skóre 17:7. Skvěle zatím pracuje defenziva pod taktovkou Tomáše Řepky a Romana Hubníka, který se v průběhu podzimu dokonce vypracoval v jednu z opor reprezentace. Nijak pozadu nezůstává ani pravý bek Kušnír. V derby se Slavií například vymazal z hřiště obávaného Hlouška a zápas se Střížkovem rozhodl krásnou střelou z více než dvaceti metrů. O poznání hůře jsou na tom letenští s ofenzivou. Průměr jen lehce přesahující jednu branku na zápas není nejlepší vizitkou sparťanských útočníků. Nejlepším střelcem je zatím Bony Wilfried se čtyřmi zásahy do černého, o branku méně vstřelili Holenda s Kadlecem. Větší produktivitě útočníků určitě neprospívá neustále hledání optimálního složení záložní čtveřice ať už z důvodu zranění či nestálosti formy jednotlivých hráčů. Po zranění Patrika Bergera se navíc hledá typický tvůrce hry, který by útočníky zásoboval kvalitními přihrávkami do volných prostorů.

Velmi nadějnými výkony i výsledky se Sparta každopádně prezentuje v pohárové Evropě. V kvalifikaci Ligy mistrů sice nakonec nestačila na favorizovaný  Panathinaikos, ale v základní skupině Evropské ligy se mužstvu Josefa Chovance zatím nad očekávání daří. Po úvodní nešťastné domácí remíze s favorizovaným Eindhovenem přišla sice porážka v Kodani, ale pak dokázala Sparta dvakrát porazit Kluž a je blízko postupu do jarní části soutěže. V Evropské lize se sparťané navíc prezentují i velmi solidní útočnou silou, ve čtyřech zápasech dokázali vsítit 7 branek. Naposledy se v Kluži trefili dokonce třikrát.

Jak již bylo řečeno, první letošní zápas se Spartou na Letné skončil 0:0, když se toho na hřišti za 90 minut moc zajímavého neudálo. Za zmínku snad stojí nešťastné zranění Michala Diana na naší straně a Tomáše Řepky na straně soupeře. Před dvěma roky jsme se utkali se Spartou hned třikrát, z toho dvakrát na Letné. První měření sil v poháru jsme odehráli ve značně kombinované sestavě a po gólech Kisela a Doška odjížděli s porážkou 0:2. Ve druhém souboji v lize o dva týdny později jsme dostali ještě o jednu branku víc a sami skórovali pouze jednou. Čestný úspěch zaznamenal na konci zápasu po centru Kunáška hlavou Ordoš. Jarní odveta v Ďolíčku skončila bezbrankovou remízou 0:0.