Bohemka na Jizerské padesátce

Do bílé stopy se v neděli vydá dvojice Josef Jindřišek a Martin Kotyza.

Bohemka na Jizerské padesátce

Fortuna Víkend šampiónů a pak hned slavný závod na lyžích. To je program dvojice fotbalistů Bohemians 1905 Josefa Jindřiška a Martina Kotyzy. Oba dva totiž vyrazí reprezentovat Bohemku na slavný závod Jizerská 50. Již tuto neděli vyběhnou oba hráči Bohemians do bílé stopy a zúčastní se závodu na 25 km. Start je v 10.15 v Bedřichově.

Bohemka vyráží na soustředění do Břízek v neděli 10. 1. ráno. Většina mužstva se bude chystat na první den na kondičním soustředění, dva členové týmu budou v tu dobu zdolávat desítky kilometrů na běžkách. „Je to pro nás velká výzva, už se na to těšíme,“ říká Martin Kotyza, záložník Bohemians 1905. „Oba mají omluvenku z dopolední fáze. Doufám, že doběhnou brzy do cíle, abychom je odpoledne už měli k dispozici,“ prohlašuje trenér Pavel Hoftych.

Bohemka vybrala ze svých řad dva rodáky ze severu Čech, kteří mají lyžování v krvi. „Na běžky jsem chodil odmalička a jdu se proběhnout i ve volných chvílích. Jizerská padesátka startuje kousek od nás, takže tento slavný závod samozřejmě znám,“ doplňuje Kotyza. Také obránce Klokanů Josef Jindřišek slavný závod moc dobře zná. „Moje tchýně dokonce Jizerskou padesátku vyhrála, a to byla těhotná. Doteď máme doma pohár,“ říká Josef Jindřišek.

„S tímto zajímavým nápadem nás oslovili pořadatelé Jizerské padesátky a my jsme za to velmi rádi. To jsou přesně akce pro Bohemku. Výběr byl jasný – dva místní rodáci patří k nejlepším běžkařům v týmu. Zároveň i fanoušci si mohou zajet závod a vyzkoušet své schopnosti v porovnání s našimi fotbalisty,“ říká Lukáš Přibyl, ředitel Bohemians 1905. Hlásit se můžete osobně při výdeji startovních čísel do soboty 9. 1. v OC NISA LIBEREC, České mládeže 456, Liberec. Více informací o závodu naleznete na www.jiz50.cz.

V sobotu po turnaji v O2 Areně se Kotyza a Jindřišek ihned přesunou na sever Čech a ráno vyrazí na start. „Běžky máme doma, musíme hlavně dobře namazat,“ hlásí už dopředu Martin Kotyza. „Sníh je tady ale u nás určitě lepší než v Praze,“ směje se v narážce na nepovedenou přípravu tratě při pondělním pražském závodu světového poháru.  Borci v zeleno-bílém nastoupí se startovními čísly 6309 (Josef Jindřišek) a 6310 (Martin Kotyza). Jejich soupeřem bude kromě dalších tisíců závodníků i čtveřice libereckých fotbalistů Miroslav Holeňák, Jan Nezmar, Jiří Liška a Tomáš Janů.

 Jizerskou padesátku bude v přímém přenosu vysílat program ČT 4 SPORT a určitě svou pozornost na chvilku zaměří i na poloviční závod, kde budou startovat naši fotbalisté.