Pavel Medynský: Kabina je natěšená na Fortuna Víkend šampionů

Asistent trenéra Bohemians sdělil své postřehy před halovým turnajem.

Asistent trenéra Pavel Medynský přímo zažil minulý ročník Fortuna Víkendu šampionů, kdy společně se svými svěřenci slavil vítězství. I letos má tým ty nejvyšší ambice a hráči i celá Bohemka se na turnaj moc těší: "Mám hrozně rád podobné turnaje, abych řekl pravdu, tak se moc těším. Stejně je na tom i celá kabina, ze které to cítím. Minulý rok jsme vyhráli, Bohemka navíc vyhrála i před třemi lety, takže máme určitě na co navazovat," neskrývá nadšení z halového turnaje pravá ruka Pavla Hoftycha.

Fanoušci Bohemians vykoupili všechny jim určené sektory, a tak se dá čekat bouřlivá atmosféra. Zeleno-bílé moře se bude valit O2 Arenou a hráči si to budou užívat: "Z vlastní zkušenosti víme, jak nás fanoušci podporují v Ďolíčku, takže mě ani nepřekvapuje, že zkoupili všechny sektory. Je to něco jedinečného," vysekl Medynský poklonu vršovickým fanouškům.

A právě k příznivcům zeleno-bílých se váže nejkrásnější vzpomínka na již tradiční turnaj a překvapivě to není oslava vítězného finále: "Hrozně rád vzpomínám na utkání z minulého roku, kdy jsme hráli vršovické derby a šlo o postup do semifinále. Atmosféra byla naprosto fantastická, navíc to proběhlo bez nadávek nebo nějaké agresivity. Mělo to obrovský náboj a jsem rád, že jsem to zažil," vybavuje si dokonale utkání, ve kterém remíza 2:2 poslala do semifinále Bohemku.
Jako prvoligový hráč zažil bývalý zadák Slavie nebo Jablonce podobný turnaj na Slovensku: "Bylo to právě s Jabloncem. Ale s dnešní podobou to nemá vůbec nic společného. Tenkrát teprve začínala éra umělých povrchů, takže se hrálo spíše na umělém koberci, než na umělé trávě. Ale bylo to zajímavé zpestření."
Na první ročník turnaje přijela Bohemka rovnou z kondičního soustředění. Hráči týden neviděli balon a pak ohromili vysočanskou halu celkovým vítězstvím. Ani tentokrát se Klokani nijak speciálně nepřipravovali. I když...: "Jdeme na to prakticky z voleje, ale je pravda že jsme dnes byli ve vršovickém Sokole, kde jsme nazkušovali prostnou. Kluci dělali taky dřepy a hlavně koutouly. Tak nám to v sobotu snad nějakým způsobem pomůže. Uvidíme, jestli podobné záležitosti zužitkujeme v hale," směje se Pavel Medynský.

Přesvědčit se o tom můžete i Vy! Pojďte zítra podpořit Bohemku do O2 Areny. Základní skupinu zahajují svěřenci Pavlů Hoftycha a Medynského v 10.00 se slovenským vicemistrem z Žiliny. Lístky budou k zakoupení na pokladnách v budově haly.