I. Dorostenecká liga (U19)
Bohemians 1905
5:2 (3:0)
SK Slavia Praha
sobota 10. října 2009 11:00
Branky Bohemians
21. N'Dekre, 32. (pen.) a 42. Vůch, 55. Kraus, 59. Hovorka.
ŽK Bohemians
Tepshi.
Sestava Bohemians 1905: Mrázek – Pařízek, Regner, Ondráček, Potočný - Belán (82. Machovec), Hovorka, Kraus, Vůch (73. Rejhon), Kouba - N’Dekre (70. Tepshi).
Místo zápasu
Loko Vršovice

Reporáž

Do utkání o krále Vršovic vlétli domácí hráči jako uragán a překvapené Slavisti, kteří nastoupili s velmi ofenzivní sestavou, dostali pod velký tlak. Nejprve N‘Dekre ve svých dvou obrovských příležitostech netrefil odkrytou branku ale v 21. minutě se již nemýlil. Ve 32. minutě fauloval soupeř ve vyložené příležitosti Hovorku a Vůch pokutový kop bezpečně proměnil ve dvougólové vedení. Stejný hráč si o deset minut později udělal ze Slávistických zadáků slalomové tyče a po fantastické individuální akci poslal domácí hráče do třígólového poločasového vedení. I po změně stran pokračovali klokani v ofenzivním pojetí, po závaru před brankou soupeře dorážel neomylně Kraus na 4:0. Slávisté stáli na pokraji debaklu, ale stále se snažili vrátit do zápasu, což se jim podařilo po brance nejmladšího hráče na hřišti Hůrky, který byl zároveň nejlepším hráčem hostů. Na tuto branku však ihned odpověděl po pěkné individuální akci a nevídané střele do horního rohu člen reprezentační U19 Marek Hovorka. Sešívaní již pouze v nastavení korigovali na konečných 5:2 krásnou brankou z přímého kopu.

Trenér J.Trpišovský: "Jsem rád, že jsme potvrdili náš velmi kvalitní výkon z Ostravy, kde jsme se prezentovali podobným výkonem. Dnes jsme však byli mnohem efektivnější a mužstvo se po rychlém vedení uklidnilo. V zelenobílém dresu dnes nebylo hráče, kterého bych nemohl pochválit. Každý hráč přispěl svým nasazením a ochotou se obětovat pro výsledek a taktéž to podpořil svým herním výkonem. Věděli jsme, že soupeř má v sestavě hodně ofenzivních hráčů, kteří se dostávají pozdě pod míč a že bude chtít hrát hodně ofenzivně. A proto jsme je chtěli zaskočit aktivní a nátlakovou hrou, což se nám vcelku dařilo. Bylo to mimořádně ofenzivní střetnutí, které muselo uspokojit i nejnáročnějšího diváka a nabídlo vše, co dělá fotbal atraktivním, k čemuž přispěly oba týmy svou ofenzivní hrou, o čemž svědčí našich 27 a soupeřových 15 střeleckých pokusů. Jen my jsme dnes měli mnohem větší touhu a vůli po vítězství. Musím dnes jednoznačně pochválit každého našeho hráče, který se objevil na hřišti."