I. liga mladšího dorostu (U17)
1.FC Slovácko
2:4 (1:3)
Bohemians 1905
sobota 15. srpna 2009 15:15
Branky Bohemians 1905
5. Šebek T., 36. Balcárek, 40. Ondruš (pen.), 77. Kopřiva.
ŽK Bohemians 1905
Balcárek.
Sestava Bohemians 1905: Doležel – Příbáň (54. Špůrek), Kopřiva, Ondruš, Dolejš – Benetka (53. Trýzna), Mižič, Šebek T., Faměra (41. Zimmermann) – Balcárek (60. Maxa), Šebek V.
Místo zápasu
Širůch

Reporáž

Ve druhém kole jsme mířili do vzdáleného Starého Města, kde jsme se utkali s domácím celkem 1.FC Slovácko.

Vstup do utkání jsme měli stejně jako v prvním kole aktivnější než domácí, z čehož pramenila naše převaha a zahrávali jsme několik standardních situací. Po jedné z nich jsme se dostali do vedení, skóre otevřel kapitán Tomáš Šebek, když jeho střelu tečoval domácí obránce. Soupeř nás převyšoval výškou, ale my jsme byli rychlejší a důraznější. Po krásné akci jsme mohli zvýšit vedení, ale když už se nám podařilo překonat domácího brankáře, trefili jsme zaskakujícího obránce. Bohužel se potvrdilo známé "nedáš - dostaneš". Z následného protiútoku domácí dokázali vyrovnat poté, kdy se nedokázala domluvit obrana s brankářem, a domácí útočník měl snadnou pozici ke skórování. Domácím to samozřejmě vlilo novou krev do žil, ale netrvalo to dlouho a dostali jsme se opět do šance. Do závěru prvního poločasu jsme také dokázali využít zaváhání domácí obrany a Balcárek nás opět dostal do vedení. Podařilo se nám ovšem vedení ještě zvýšit, Ondruš bezpečně proměnil pokutový kop po faulu na Václava Šebka.

Do druhého poločasu jsme vstoupili s jednou změnou a cílem hrát stále aktivně a ne jen bránit výsledek. Domácím se však úvod poločasu vydařil lépe a my se nechali zatlačit na vlastní polovinu. Bohužel přišlo opět nedorozumění obrany s brankářem a zbytečně jsme dovolili domácím udělat ze závěru utkání pořádné nervydrásající představení. Domácí se stále více tlačili dopředu s vidinou vyrovnání a pro nás se otevírala okénka v domácí obraně a možnosti rychlých protiútoků. Bohužel nespočetně útočných akcí jsme nedokázali dotáhnout až do konce. Slovácko zkoušelo hru nakopávaných vysokých míčů do vápna, s čímž si naše obrana dokázala poradit, občas se štěstím. V jednom případě se také vytáhl zákrokem brankář Doležel. Závěr utkání se blížil pomalu a hrálo se tedy nahoru dolů a domácí stále více a více riskovali. Klid do našich řad přinesl až několik minut před koncem Kopřiva, který s přispěním domácí zdi, dokázal proměnit trestný kop. Slovácko se do konce utkání již na nic nezmohlo, a tak si odvážíme z horké půdy tři body.

V dalším utkání přivítáme na domácím hřišti mužstvo Jihlavy, které má na svém kontě také plný bodový zisk.

Trenér Martin Pačanda: "Utkání bylo díky horkému počasí fyzicky velmi náročné. Hloupé a zbytečné chyby při inkasovaných brankách a nepřesnosti ve finální fázi při rychlých brejkových situacích nám sebraly hodně sil a zcela zbytečně bylo toto klání dramatické až do konce. Je potřeba klukům poděkovat za disciplinovaný a bojovný výkon. Naše vítězství bylo zasloužené."


Autor reportáže: Pavel Jiřík ml.