I. liga mladšího dorostu (U17)
Bohemians 1905
1:3 (0:1)
Vysočina Jihlava
sobota 22. srpna 2009 15:15
Branky Bohemians
65. Benetka.
ŽK Bohemians
Balcárek.
Sestava Bohemians 1905 B: Doležel - Plamínek, Kopřiva, Ondruš, Dolejš (55. Faměra) – Trýzna (45. Benetka), Mižič, Šebek T., Zimmermann (60. Přibáň) – Maxa (41. Šebek V.), Balcárek.
Místo zápasu
Loko Vršovice

Reporáž

Další sobotní odpoledne patřilo 3. kolu, doma jsme přivítali mužstvo Jihlavy, které mělo na svém kontě, stejně jako my, plný bodový zisk.

Úvod utkání se nám vydařil, opět jsme byli aktivnější než soupeř a dokázali jsme si vytvořit několik příležitostí, z nichž by se určitě jedna dala označit jako "tutovka". Bohužel se nám nepodařilo jít do vedení. Hosté se ozvali po čtvrthodince, když se po centru rozezvučilo naše břevno. Hosté začali přejímat otěže utkání a podařilo se jim vstřelit úvodní branku utkání. Stalo se tak po naší zbytečné chybě, nedorozumění mezi obranou a brankářem, následoval nedůrazný odkop a hostující hráč s přehledem trefil z dálky odkrytou branku. Jihlava hrála aktivně, napadala naši rozehrávku. Nám trvala práce s míčem, neměli jsme dostatečný pohyb a chyběla nám přesnost. Do závěru prvního dějství jsme ještě měli příležitost vyrovnat, ale po rozehraném trestném kopu skončil Zimmermannův pokus těsně vedle hostující svatyně.

Do druhého poločasu nastoupil v útoku Václav Šebek a nabádali jsme hráče ke zvýšení aktivity, pohybu a přesnosti. Bohužel nás hned v úvodu zmrazila branka na 0:2. Hosté unikli po naší levé straně a na tečovaný centr si naběhl nikým nekrytý útočník na přední tyč. Sáhli jsme k dalšímu střídání, ale další nepřesnosti a zbrklá rozehrávka zapříčinily několik zbytečných závarů před naší brankou, které několikrát musel řešit až brankář Doležel. Naskytla se nám možnost ke snížení stavu, ale tentokrát se ze značky pokutového kopu Ondruš mýlil. Dalo by se říci, že když se nedaří, tak rovnou všechno. Do hry jsme poslali další dva čerstvé hráče a chtěli se ještě porvat o výsledek. Postupem času jsme si začali vytvářet příležitosti, ale většinou pozdní řešení vyústilo ke zblokování našich střel. Nakonec se nám přece jen podařilo snížit. Na levé straně jsme vybojovali míč a na křižný centr si naběhl Benetka, který z voleje a pomocí teče poslal míč do hostující branky. Byla před námi poslední patnáctiminutovka a hosté se nechali zatlačit. Šli jsme do rizika "hop nebo trop" a vysunuli stopera Kopřivu do útoku. Bohužel se nám vyrovnat nepodařilo, a navíc v samém závěru hosté zvýšili vedení po zbytečném faulu a nařízeném pokutovém kopu.

Po většinu utkání byli hosté lepší, aktivnější, oplývali větším pohybem. Na výhru v utkání nám nemůže stačit hrát pouze deset úvodních a deset závěrečných minut. Hosté dominovali i ve vzduchu, kdy se nám nedařilo vyhrávat vzdušné souboje, tedy pokud jsme je vůbec podstupovali. Vracíme se tedy zpátky na zem, čeká nás další práce v tréninku, abychom mohli v příštích utkáních navázat na dvě povedená úvodní kola.

Trenér Martin Pačanda: "Utkání jsme prohráli zaslouženě. Mrzí mě hlavně, že obdržené branky padly po individuálních chybách našich hráčů. Kromě druhé Jihlavské trefy jsme první a třetí branku prakticky soupeři vypracovali sami. Chyběl nám pohyb, agresivita a bojovnost a bez těchto atributů se nejvyšší dorostenecká soutěž hrát nedá. Nedařilo se oporám mužstva a když se toto vše sečte, vychází z toho naprosto zasloužená porážka."


Autor reportáže: Pavel Jiřík ml., asistent trenéra