I. liga mladšího dorostu (U17)
Bohemians 1905
2:1 (1:0)
FK Teplice
sobota 5. září 2009 13:15
Branky Bohemians
4. Maxa, 48. Horváth.
Sestava Bohemians 1905: Doležel - Přibáň, Kopřiva, Ondruš, Dolejš – Benetka (54. Trýzna), Horváth (79. Špůrek), Šebek T., Zimmermann – Maxa (60. Hanzl), Šebek V. (50. Balcárek).
Místo zápasu
Loko Vršovice

Reporáž

Po dvou kolech, kdy jsme získali pouze bod, jsme chtěli v sobotu doma opět naplno bodovat. V pátém kole byl naším soupeřem tým Teplic.

Tentokrát jsme neměli tak drtivý vstup do utkání a do první šance se dostali hosté, ovšem podařilo se nám brzo jít do vedení. Maxova střela ,,zaplavala‘‘ před hostujícím brankářem a ten ji nedokázal zkrotit. Do další šance jsme se dostali po patnácti minutách hry, ale Ondruš poslal skákající míč svojí slabší (pravou) nohou z vápna nad. Opět se nám nedařila mezihra a příliš často jsme díky vlastním nepřesnostem přicházeli o míč při přechodu do útoku. Do poločasu jsme se dostali ještě do jedné šance, ale Maxa po Dolejšově křižném pasu hlavou druhou branku nepřidal.

Druhý poločas jsme zahájili beze změn, s cílem přidat uklidňující branku a nenechat se zatlačit hosty do defenzívy. Branka se nám vstřelit podařila, trestný kop poslala do růžku branky čerstvá posila – Lukáš Horváth. Bohužel místo uklidnění přišly další nervy. Za minutu jsme nedokázali po standardní situaci dobře odvrátit míč, který propadl před samotného útočníka na malém vápně a ten již neměl problém překonat bezmocného Doležela. Hosté se začali více tlačit za vyrovnáním a nám se naskýtaly možnosti k brejkům. Polovina druhého poločasu nás zastihla ve špatném rozpoložení a začali jsme kupit jednu chybu za druhou, z čehož pramenily šance hostí, některé by se daly označit jako tutové. Naštěstí se nám v posledních chvílích podařilo zablokovat střelu nebo nás podržel spolehlivě chytající Doležel. Několik minut před koncem utkání Trýzna zakončoval hlavou těsně mimo a zanedlouho bylo horko na druhé straně. To se po střele Teplic ozvala tyčka naší branky. I přes velké nervy branka do konce utkání nepadla, a tři body tedy zůstávají doma ve Vršovicích.

Ve hře máme stále mnoho nepřesností. Zbytečné chyby dostávají soupeře do hry a strachujeme se pak o výsledek. V závěru utkání jsme byli šťastnějším mužstvem a ve spojení se střeleckou nemohoucností soupeře je na světě výhra 2:1.

Trenér Martin Pačanda: "Z utkání jsme si udělali zbytečné drama sami. Opět jsme dostali branku z odraženého míče po standardní situaci. Po obdržené brance se vytratí jistota z našich kopaček a místy jsou k vidění hrubé chyby, které se málokdy vidí i v žákovské kategorii. Necháme se zatlačit a v naší defenzívě panuje chaos. Stojí nás moc sil získat míč a když už ho získáme, tak většinou vinou nepřesnosti o něj opět přijdeme. Musíme zapracovat na přechodových fázích. I přesto si myslím, že kromě závěrečných patnácti minut je naše vítězství zasloužené."