I. liga mladšího dorostu (U17)
Mladá Boleslav
3:1 (3:0)
Bohemians 1905
sobota 19. září 2009 13:15
Branky Bohemians
75. Balcárek.
Sestava Bohemians 1905: Bricín – Přibáň (41. Benetka), Kopřiva, Dolejš, Trýzna (60. Maxa) – Horváth, Šebek T., Mižič, Zimmermann (52. Špůrek) – Balcárek, Šebek V. (41. Hanzl).
Místo zápasu
Městský stad.

Reporáž

Bohužel celý první poločas nám nevyšel a nechali jsme tak díky zbytečným chybám domácí rozhodnout o vítězi tohoto utkání. Domácí měli více pohybu, byli důraznější v osobních soubojích a hlavně oplývali přesností. Oproti tomu nás provázeli velké nepřesnosti v rozehrávce, kostrbatý přechod do útočné fáze a mizerná koncovka. Boleslav se dostala do vedení hned v 5. minutě a my nedokázali reagovat. V několika dalších příležitostech domácích nás podržel Bricín, nejprve vytahoval konečky prstů hlavičkový pokus a později dokázal zlikvidovat nájezd mladoboleslavského hráče. Na posledních 10 minut první půle je lepší raději zapomenout. Nejdříve domácí zvýšili ve 32. minutě na 2:0 po nedůrazu obrany v našem vápně, poté Václav Šebek nedokázal poslat míč po centru Trýzny mezi tyče a po rohovém kopu zvýšili domácí 2 minuty před přestávkou na 3:0.

Do druhého dějství jsme vstupovali s cílem ještě s výsledkem něco udělat, hrát aktivněji, zvýšit důraz a více se tlačit do koncovky. Bohužel špatná koncovka Hanzla a Balcárka v úvodu druhé půle nás nepřiblížila k lepšímu výsledku. Když nedošlo k proměnění ani dalších šancí, museli jsme se 15 minut před koncem uchýlit k riskovaní a hráli jsme jen na 3 obránce. Bohužel místo přímočarého útočení jsme příliš často, dlouho a pomalu kombinovali uprostřed hřiště a nedostávali se tolik do šancí, jak jsme chtěli. Nakonec se nám podařilo snížit, když Balcárek poslal hlavou centr za bezmocného domácího brankáře. Naše obrana byla hodně otevřená a v závěru nás podržel několika zázračnými zákroky Bricín, který opravdu kouzlil a držel nás v naději. Když už nedokázal ani Kopřiva v poslední minutě proměnit nadvakrát svůj nájezd na brankáře, utkání skončilo druhou prohrou v sezóně.

Trenér Martin Pačanda: "Jsem velmi zklamaný s přístupem hráčů k prvnímu poločasu. Boleslav nám dala lekci v přechodu do útoku. Po zisku míče byli vždy v 6 hráčích v náběhu a naši líní záložníci jen z povzdálí sledovali, jak si s tím poradí naše rozhozená obranná řada. Naši hráči si zřejmě mysleli, že překvapí soupeře „rychlou chůzí“ a výsledkem byly valící se útoky na naší branku. Ve druhém poločase jsme zvýšili agresivitu a důraz v osobních soubojích, ale alibistické a velmi nepřesné zakončení k brance nevedlo. Po celý zápas jsme se nedokázali vyrovnat s velikostí hrací plochy. Velké hřiště nám způsobovalo problémy zhušťovat prostor a vznikali příliš velké mezery mezi jednotlivými hráči i řadami, které soupeř umě využíval. Příští týden nás čeká další velmi dobrý soupeř a pokud se budeme prezentovat podobným výkonem jako v Boleslavi můžeme očekávat další výbuch!! ."


Autor reportáže: Pavel Jiřík ml., asistent trenéra