I. liga mladšího dorostu (U17)
Bohemians 1905
1:3 (0:2)
SK Slavia Praha
sobota 10. října 2009 13:15
Branky Bohemians
43. Balcárek.
ŽK Bohemians
Balcárek.
Sestava Bohemians
Bricín – Plamínek, Kopřiva, Dolejš, Trýzna – Přibáň (41. Benetka), Horváth (41. Šebek T.), Mižič, Zimmermann – Maxa (41. Hanzl),  Balcárek (55. Šebek V.). Dále připraveni Doležel a Švec.
Místo zápasu
Loko Vršovice

Reporáž

Vršovické derby nás čekalo v 10. kole 1. ligy mladšího dorostu. V sobotu po poledni jsme doma přivítali mužstvo Slavie Praha.

Ráz utkání dala obdržená branka hned v první minutě. Hosté se prosadili po rohovém kopu, kdy na centr nedosáhl brankář Bricín a na zadní tyči neměl slávistický hráč problém umístit míč do sítě.  My jsme se dostali do první příležitosti až ve 12. minutě, Zimmermann centroval z levé strany, Maxa míč hlavou netrefil a Plamínek střílel z vápna těsně nad branku.  Mnoho šancí jsme darovali Slavii sami při zbytečných ztrátách v útočné fázi a hosté nás zlobili rychlými brejky. Po jednom takovém vytahoval Bricín střelu mimo branku. Po půlhodince jsme měli další šanci. Hostující brankář špatně vykopl a Maxa hlavou poslal do úniku Balcárka. Ovšem nebyl rychlejší než slávistická obrana, která jej dokázala na hranici pokutového území obrat o balón. Slavii se podařilo navýšit skóre těsně před pauzou. Opět jsme přišli o míč na vápně soupeře, po dlouhém nákopu Dolejš špatně vyhodnotil situaci a hosté již neměli problém navýšit vedení.

O poločasové přestávce přišla bouře v kabině a došlo ke třem změnám v sestavě s cílem změnit  špatný herní projev. Vstup do druhého dějství se nám vydařil, Kopřiva poslal míč za obranu a Balcárek dokázal lobem snížit. To ale bylo v podstatě všechno, co jsme předvedli. Navíc Slavia vstřelila ve 49. minutě třetí branku, opět po rohovém kopu. Nedokázali jsme obsadit volného hráče a navíc jeho hlavičkový pokus prošel malým vápnem až do branky.  Pokusili jsme se ještě posledním střídáním něco změnit, ale ani toto nepomohlo. V obraně bylo horko ještě v 64. minutě. Hosté se dostali do zakončení po špatném odhadu dlouhého míče, ale Kopřiva nakonec dostal míč do bezpečí za již překonaným Bricínem.  Kopřiva byl i u další šance v 69. minutě, tentokrát na druhé straně, kdy po rohovém kopu trefil hlavou tyč.  Tentokrát jsme si další šance nepřipravili a nebyli schopni ani Slavii v závěru zatlačit ke své brance.

Trenér Martin Pačanda: ,,Hrubě jsme nezvládli začátek utkání a brzy prohrávali. Naše kombinace byly kostrbaté a velmi nepřesné. Chybí nám správný a včasný pohyb, občas je k vidění alibistické řešení situací. Hra bez míče je chaotická. Zkrátka chlapci netáhnou za jeden provaz. Bez poctivé práce a dřiny na hřišti budeme body získávat velmi těžko.‘‘

Pavel Jiřík ml., asistent trenéra