Česká liga mladších žáků (U13)
Bohemians 1905
5:0 (2:0)
Baník Sokolov
neděle 30. srpna 2009 12:00
Branky
7. Čapek, 13. a 36. Brak, 38. Štochl, 58. Blecha.
Sestava Bohemians 1905: Zýta (44. Roshan) - Mboussa, Brak, Nezbeda (31. Skuček), Ondongo - Tomič, Vodrážka (39. Begić), Blecha, Kocourek (31. Dědina) - Štochl (53. Kumprecht), Čapek.
Místo zápasu
Loko Vršovice

Reporáž

Začátek zápasu nás nezastihl v herní pohodě. Obranná čtveřice nastoupila v úplně novém složení a stabilnějším členem byl pouze navrátilec ze zálohy Brak. Avšak právě Vojta s Mikym všem na Lokádě ukázali, že fotbal hrát umí. Až na pár výjimek předváděli atraktivní fotbal. V sedmé minutě vyslyšel David Čapek návody trenérů a prostřelil gólmana hostí z dobrých třiceti metrů. "Brankář může být sebelepší, ale je malej," ozývali se někteří diváci. O pár minut později zvýšil skóre Vojta Brak po rohovém kopu. Jeho specialita. Do konce poločasu si soupeř pár šancí vymodlil na naší špatně hrající defenzivní lajně. Hrubice a přihrávky pod tlakem vedly ale pouze ke střelám mimo branku. Soupeř dnes při zakončení neměl prostě štěstí.

Do druhého poločasu jsme se rozhodli defenzivu více upevnit již zotaveným Skučkem a hned to bylo znát! Z jeho jistoty těžilo celé mužstvo. A proto jsme se mohli v šesté minutě radovat ze třetí branky, kterou vsítil jak jinak než Brak. A pomalu jako přes kopírák. Opět rohový kop. O dvě minutky později přidal svůj první gól za Bohemku Filip Štochl, když vystřelil z rohu vápna a točící se balón zaplul do branky. Do konce zápasu jsme měli ještě hodně příležitostí - samostatný únik Čapka s Brakem či následně pouze Davidův, který zakončil po kličce na gólmana do břevna a odražený balón se snažil Vít Kumprecht uklidit ranou k tyčce, ale z brankové čáry ho vykopával obránce hostí. Následné další břevno, tentokráte Honzy Dědiny, uklidil do sítě před závěrečným hvizdem Filip Blecha a tak jsme se mohli radovat z vítězství 5:0.

Udrželi jsme i čisté konto, i když je pravda, že jsme se o něj ke konci zápasu strachovali. Protože střela na "Roshiho" se otřela o tyč ven. I díky brankové konstrukci se tetelíme na první příčce ligy se skóre 15:0.

Trenér Jaroslav Köstl: "První poločas byl hrůza hrůz. Krom gólů jsme vůbec nic nepředvedli. Absolutně nám chyběla mezihra a především jsme byli málo drzí. Vše počíná už od hry obranné čtyřky, která nedokázala za první půli pořádně přihrát i výše v poli jsme si dávali balony pouze do "špeků". Na to, že spolu kluci v obraně hráli úplně poprvé se vymlouvat nemůžeme. Tyhle situace musíme řešit lépe. Taktéž musíme zlepšit koncovku, co jsme dneska nedali za šance, především v druhém poločase, to je až děs. V první půli ze šedi vystupoval pouze Blecha s Čapkem, dobré momenty měl i Brak s Mboussou, jinak to byla tragédie. Druhá půle byla výrazně lepší, zlepšili jsme pohyb, zpřesnili hru a konečně jsme pořádně kombinovali. Pomohla nám také střídání, kterými jsme hru výrazně oživili. I když se mezi střídající hráče nepočítá, tak druhou půli měl výbornou Tomič. S druhým dějstvím tedy panuje alespoň částečná spokojenost, ale do ideálu měl dnešní výkon hodně, hodně, hodně daleko."