Česká liga mladších žáků (U13)
Motorlet
0:1 (0:1)
Bohemians 1905
neděle 6. září 2009 12:00
Branky
24. Blecha.
Sestava Bohemians 1905: Zýta (31. Dařina) – Štochl, Skuček, Begić – Mboussa (33. Kocourek)– Nezbeda (9. Puczok), Tomič, Blecha, Kumprecht – Čapek, Dědina (41. Ondongo).
Místo zápasu
Uhelné sklady

Reporáž

Klokani to v utkání neměli vůbec snadné. A před utkáním už vůbec ne. Museli se vypořádat s absencí hned několika opor, s úporně bránícím soupeřem a s přímo tragickou hrací plochou, která samozřejmě nahrávala destruktivně hrajícím domácím.

Bohemians nastoupili do utkání v rozestavení 3-5-2, protože se dopředu dobře vědělo, že Motorlet nastoupí pouze s jedním útočníkem. Rozestavení nám zpočátku vůbec nesedělo, ale postupem času se do toho kluci dostali a začali svého soupeře přehrávat. Zelenobílí nabídli i několik pohledných kombinací, ale těch bylo jako šafránu. A gólových šancí ještě méně. Vystrašit brankáře Motorletu mohly snad jen dalekonosné pokusy, z nichž se však jeden přeci jen ujal. Tomič přihrál Blechovi, který se po individuální akci dostal k zakončení a krásnou střelou poslal hosty do vedení. Do konce poločasu se již nic zajímavého neodehrálo. Vršovičtí však měli jasnou územní převahu.

Do druhé půle jsme šli s cílem především zlepšit pohyb, což se však na hřiště moc nepřeneslo. Částečně nás z toho může omlouvat zranění hned 4 hráčů, kteří hráli v utkání se sebezapřením a pohyb stoprocentní být nemohl. Přesto jsme soupeře stále drželi na jeho polovině, ale ten hrál na hranici sebeobětování, což se o našem týmu říct nedá. Těžko jsme se prosazovali, ale touha za vstřelením dalších gólů byla tak úpěnlivá, že jsme často nechávali okénka v obraně, ale ty velmi dobře vyplňoval především, ze středu zálohy vracející se, Tomič. I tak se Motorlet dostal asi do dvou zakončení, ale ani jednou nebyli modří úspěšní. Stále jsme se snažili vstřelit další gól, ale k němu už nevedly ani šance Dědiny, Čapka nebo Kocourka.

Na Motorletu jsme tedy zvítězili 1:0, co se týče výkonu, tak musíme příště hodně přidat.

Trenér Jaroslav Köstl: "Našeho dnešního soupeře jsem v průběhu týdne viděl hned třikrát při zápasovém vytížení, takže jsem čekal s čím na nás Motorlet narukuje. To se také potvrdilo. My jsme se snažili prosazovat kombinací, ale na těžkém terénu a proti houževnatě bránícímu soupeři se nám moc nedařila. Nejsem spokojený s výkony některých hráčů, kteří dnes dostali šanci, ale nedokázaly ji chytit za pačesy. Chyběl mi především pohyb. Jsem rád za to, že i když jsme chtěli vstřelit další gól, tak jsme se o to snažili hrou po zemi a neuchýlili jsme se k nakopávaným balonům. S čím jsem hodně spokojen je to, že máme za sebou tenhle strašně těžký týden, kdy jsem se obával každého telefonátu, že přibude další nemocný nebo zraněný. Teď se musíme zkonsolidovat, vyříkat si otevřeně chyby, pořádně v týdnu potrénovat a v sobotu si jet užít zápas na Slavii."