Česká liga mladších žáků (U13)
Bohemians 1905
3:1 (0:0)
Slovan Liberec
neděle 18. října 2009 12:00
Branky
31. Štochl, 58. Štochl, 59. Ondongo, 60. Liberec.
Sestava
ařina - Begić, Brak, Vltavský, Malík - Štochl (58. Ondongo), Tomič, Blecha, Klouček (48. Kumprecht) - Kocourek (39. Trčka), Čapek (59. Nezbeda)
Místo zápasu
Šeberov

Reporáž

V dalším kole narazili mladí Klokani na soupeře ze severu Čech. V oboustranně nekvalitním utkání zvítězili domácí 3:1. O výhru zelenobílých barev se gólově zasloužil především Štochl, střelec dvou branek. Třetí zásah přidal střídající Ondongo po necelé minutě svého pobytu na hřišti. Soupeř si připsal čestný úspěch v poslední vteřině z trestného kopu.

Utkání hrůzné kvality, jinak se zápas 11. kola České ligy mladších žáků snad ani nedá nazvat. Hra domácích byla, až na pár světlých výjimek, po celé utkání hrané na umělce Šeberova příšerná. A u hostů to bylo ještě horší...

V první polovině jsme si vypracovali několik zajímavých šancí, ale ani jednu jsme nedokázali zužitkovat. Především akce Braka, Blechy a Kloučka volaly po gólu.

Ten ale přišel až v začátku druhého dějství.

Tomič, který dostal po první půli v kabině za svůj výkon vyčiněno, se prosadil individuálně, šajtlí vysunul do vápna Štochla, a ten svou ranou na přední tyč vymetl všechny pavučiny v horním rohu liberecké branky. A po této pohledné akci se opět začaly objevovat hrozivé věci. Všechno jsme se naprosto zbytečně snažili hrát na sebe, byli jsme téměř bez kombinace. Výkon opravdu nebyl dobrý, a tak jsme měli štěstí, ke vší úcte k soupeři, že proti nám stál zrovna Liberec, který byl ještě o třídu horší.

Zápas jsme definitivně zlomili až s příchodem Trčky, který ač půl roku nemohl kvůli vážné nemoci nastoupit a je v tréninkovém procesu zatím jen pár týdnu, tak hru NESKUTEČNĚ rozhýbal a výrazně ji oživil. A byl to právě Šíma, který v posledních minutách vybooval zdánlivě ztracený balon, posunul se k vápnu a přihrál před bránu Štochlovi, který podruhé v zápase skóroval. Hned po gólu Filous vystřídal a na hřiště vběhla naše černá perla - Destin Ondongo. Neuběhla ani minuta a po roztažení hry Brakem se k balonu dostal Malík, nacentroval a Ondongo byl v pravý čas, na pravém místě - 3:0.

Severočeši si alespoň čestný úspěch připsali v úplně poslední vteřině, kdy se krásně z trestného kopu trefil kapitán týmu. Ihned poté rozhodčí ukončil zápas. Trápení Klokanů v tomto utkání bylo obrovské a všichni věříme, že již podobný výkon nezopakují.

Závěrem ještě vyjadřujeme velkou podporu Ondrovi Jelínkovi, z ročníku 1995, který byl rovnou ze zápasu odvezen do nemocnice, kde mu byla operována natržená slezina a byl převezen na jednotku intenzivní péče. Dle našich informací by měl být Ondra v pořádku, tak držíme palce.