Česká liga dorostu U16 (U16)
Bohemians 1905 B
5:3 (2:1)
FK Teplice B
neděle 23. srpna 2009 12:30
Branky Bohemians
15. Slánský, 21. Nerad, 70. Slavík, 73. Havel, 78. Richtrmoc.
ŽK Bohemians
Havel.
Sestava Bohemians 1905 B: Bricín – Fábera, Žaloudek, Hejno (41.Malina), Klement (55.Richtrmoc) – Matějka (41.Horáček), Nerad, Kraus, Havel – Barták, Slánský (62.Slavík).
Místo zápasu
Chuchle

Reporáž

Trenér Vychodil: "V utkání na sebe narazila dvě nejúspěšnější mužstva z loňské sezóny žákovské ligy. Kvality Teplic, jakožto mistra republiky, nelze jinak než respektovat, ale takto bojácný a ustrašený výkon, který jsme v prvním poločase předváděli, byl velkým zklamáním. Sice jsme odcházeli do šaten s vedením, ale víceméně jsme z minima vytěžili maximum, hra na míči byla žalostná, předháněli jsme se v “geniálních“ přihrávkách a chyběl důraznější tlak na hráče soupeře. O přestávce bylo v šatně dusno a to co pak předváděla obě mužstva ve druhém dějství, klobouk dolů. Ve chvílích, kdy Tepličtí dvakrát srovnali skóre, jsme dokázali vždy zvednout hlavu a opět strhnout vedení v náš prospěch. Utkání gradovalo závěrečnou čtvrthodinou, a kdo nebyl přímo v hledišti, může jen litovat. Co lepšího si přát v mladším dorostu, než sledovat zápas, kde se síť za zády brankářů rozvlní osmkrát, po vítězství sahají obě mužstva, dělají pro něj maximum a jen drobnosti rozhodnou, kdo se raduje a kdo smutní… Zlomovým momentem byl přesun důrazně hrajícího Horáčka na post stopera, příchod Richtrmoce do středu zálohy, větší aktivita krajů Havla s Krausem a práce našich útočníků Bartáka, Slánského a Slavíka které opakovaně musím pochválit.

A nesmím opomenout vyzdvihnout přínos Marka Bartáka pro tým. Jako útočník sice v této přestřelce branku nedal, ale nejen, že nezištně dvě připravil , ale byl i neustálým nebezpečím pro branku Teplic. Jeho práce pro tým je neocenitelná. Když se utkání lámalo, bylo vždy jeho slyšet a burcovat a ukázal, že volba při zastoupení kapitána Hejna se ukázala správnou."