I. futsalová liga (Futsal)
Bohemians 1905
4:3 (4:1)
Helas Brno
pátek 12. února 2010 20:00
Branky
4. Málek (Šnídl), 13. Junek (Málek), 15. Slunéčko (Bellada), 20. Bellada (Šnídl) - 4. a 37. Pánek, 34. Semerád.
Rozhodčí
Henych - Svatík.
ŽK
Stejskal (Bohemians).
Diváků
350.
Sestava Bohemians 1905: Kudrna, Franěk - Šnídl, Bellada, Stejskal, Slunéčko - Málek, Junek, Dvořák, Frohna - Tichý, Vrána. Sestava Helas Brno: Konečný, Šíma, Svoboda, Cupák, Pánek, Semerád, Buchta, Lerch, Hačka, Hrůza, Velan.
Místo zápasu
Zelený pruh

Reporáž

Dramatický večer pro nás skončil přešťastnou, leč zaslouženou výhrou. Utkání s Hellasem se dalo označit jako klíčové pro setrvání v lize i pro následující sezónu a dle toho jsme i k zápasu přistoupili, výsledkem toho byla nejvydařenější první půle naší nedlouhé ligové historie. Na Málkovu přesně umístěnou střelu dokázali hosté ještě rychle odpovědět, ovšem jakmile nás Junek poslal do vedení 2:1, bylo na hřišti převážně jen jedno mužstvo. Nejkrásnější akci sezóny po ose Stejskal, Bellada, Šnídl zakončil do prázdné klece Slunéčko a stav byl 3:1. Ve 20.min ještě zvýšil na 4:1 Bellada po přesné Šnídlově asistenci a odchod do kabin byl tudíž víc než radostný.

Možná i proto jsme se zřejmě přehnaně uspokjili a to vedlo k tomu, že postupem 2.poločasu získával stále více půdy pod nohama náš soupeř. Jelikož jsme nevyužili několik tutových šancí, nasadili hosté cca ve 34.min k power-play, která při tří gólovém manku nebyla úplně beznadějná. A Hellas odehrál zbytek utkání opravdu ve velkém stylu. Když po dvou totožných přesných akcích na jeden dotek snížil na 4:3 a do závěrečného klaksonu zbývalo jen cca 180 vteřin, zdálo se že nás Moravané svou přesilovou hrou dotáhnou, ovšem štěstí tento večer stálo při nás a zbylé vteřiny jsme i díky neuvěřitelným náhodám nakonec bez újmy uhájili, byť naše nastřelená tyč zhruba 10 vteřin před koncem si o vyrovnání přímo říkala. Tedy výhra a tři body do tabulky mají pro nás cenu zlata a jen doufejme, že toto vítězství zůročíme, neboť do konce soutěže nám zbývají již jen tři kola a v boj o sestup je stále otevřený.