Česká liga dorostu U16 (U16)
Hradec Králové B
1:2 (0:1)
Bohemians 1905 B
středa 10. března 2010 16:15
Branky
7. Richtrmoc 0:1, 60. Slavík 0:2, 68. 1:2
Sestava Bohemians 1905 B
emerád - Malina, Egert, Klement, Dufek (55. Nováček) - Matějka (41. Bulíček), Richtrmoc, Řezníček (55. Vobořil), Rothe - Slánský (41. Slavík), Zvoníček.
Místo zápasu
Malšovice

Reporáž

Od úvodních minut jsme aktivnější a brzy se dostáváme do vedení – Slánského hlavičku sice ještě brankář chytá, ale po akci přes pravou stranu a centru se k odraženému míči dostává Richtrmoc, který netradičně levou nohou střelou zpoza vápna nedává gólmanovi šanci – 0:1. Následuje rychlá akce Rotheho se Slánským, ale Řezníček se do zakončení, naopak po uličce Slánského uniká Zvoníček, zakončuje však slabě po zemi vedle. Ve 25. málem inkasujeme – prohraný souboj a časovaná ulička dostávají útočníka domácích za naší obranu, naštěstí zazvonila pouze tyč! Do půle ještě po křížném míči Slánského střílí v dobré pozici Řezníček nad břevno a na druhé straně chytá střelu zpoza vápna Semerád.
Druhou půli začínáme dobře – po individuální akci střídajícího Slavíka opět o kousek přestřelil Řezníček a následně po centru Maliny hlavička Rotheho byla slabá. Poté otěže zápasu přebírají domácí a vytváří si čtyři nebezpečné situace, zakončují však jen 2x (vedle a doprostřed). Naopak po rychlém protiútoku a uličce Richtrmoce s trochou štěstí skóruje Slavík -0:2. Hned po rozehrávce chybují stopeři Egert s Klementem a neinkasujeme jen díky o půl metru nepřesnému zakončení protivníka do prázdné svatyně. Odpovídáme centrem od lajny, který si zpracovává Zvoníček, pálí k tyči, ale robinzonádou brankář vyráží míč na roh! Domácí se přeci jen zaslouženého snížení dočkávají v 68. minutě po průniku přes naší pravou stranu a polovysoké ráně k tyči – 1:2. Deset minut před koncem je střela Bulíčka zblokována na roh a následně slabě do gólmana pálí Rothe, okamžitě po výkopu míč propadá mezi stopery a hradecký útočník obloučkem přes Semeráda trefuje břevno! V úplném závěru domácí přestřelují branku a stejně tak i Vobořil.
Trenér Vychodil: "Naše úvodní jarní vítězství v lize lze označit za šťastné. V prvním poločase jsme ještě hráli aktivně a byli lepším týmem. Rušněji bylo před brankou soupeře a i herně jsme měli navrch. Ale po přestávce domácí viditelně přidali, u nás přibývalo ztrát míčů a nejmarkantnější rozdíl byl ve vytváření si brankových příležitostí a to zejména těch tutových. V této části jsme byli v defenzivní činnosti na šťíru, hráčům Hradce jsme nechávali prostor pro hru a opravdu jen s velkým štěstím jsme dokráčeli k výhře."