I. liga mladšího dorostu (U17)
Bohemians 1905
1:3 (1:1)
České Budějovice
úterý 8. června 2010 13:15
Branky
30. Šebek V. – 39., 52., 73.
ŽK
49. Dolejš
Sestava Bohemians
ricín - Plamínek, Hejno, Dolejš, Košata – Benetka, Vobořil, Šebek T. (68. Kopřiva), Havel (54. Malina) - Šebek V. (50. Slánský), Maxa (59. Hanzl) - dále připraven Smrčka
Místo zápasu
Loko Vršovice

Reporáž

Úvod utkání byl z naší strany dobrý, hráli jsme aktivně a vytvářeli si mnoho brankových příležitostí. Bylo otázkou času, kdy tam něco padne, ale bohužel se nám koncovka nedařila. Buď jsme mířili mimo branku, nebo hosty podržel brankář svými zákroky. V největších šancích se ocitl Maxa a Havel. Maxa šel sám na brankáře, ale nepřelstil ho, Havel se později snažil přehodit brankáře, ale to se mu nepovedlo. Hosté na sebe upozornili po půlhodince hry, kdy se ozvala tyčka naší branky. Zanedlouho jsme se ovšem do vedení dostali my. Po vyhraném hlavičkovém souboji prodloužil Tomáš Šebek na Maxu, ten přihrál Václavu Šebkovi, který napoprvé minul pravou nohou míč, ale zmátl tak brankáře, že mohl skórovat do prázdné branky. Od naší branky jsme se začali jakoby ze hřiště vytrácet a otěže utkání přebírali Jihočeši. V závěru poločasu měli několik příležitostí a po jedné z nich se jim podařilo vyrovnat brankou do šaten. Brankářův výkop špatně odhadl Plamínek a než se zorientoval, pelášil útočník na Bricína, ten první pokus ještě zlikvidoval, ale hostům se podařilo dorazit.

Druhý poločas z naší strany moc povedený nebyl a již jsme si nevytvářeli tolik příležitostí. V úmorném vedru, ve kterém se utkání hrálo, jsme se pokusili pomocí střídání vnést do hry čerstvé síly. Hosté ovšem přidali další branku po naší hrubce, kdy chyboval na hranici našeho pokutového území kapitán Šebek a vše nakonec řešil faulem, po kterém přišla jasná penalta, a hosté se nemýlili. Postupem času jsme si přeci jen začali vytvářet drobné šance, ale zle jsme s nimi nakládali. A když Budějovice vsítili v 72. minutě další branku, bylo po utkání.

Bohužel nás zradila koncovka, která mohla rozhodnout utkání na naši stranu. Když se pak přidaly chyby v defenzívě, které hosté využili, nemůžeme se neúspěchu divit.

Média