I. liga mladšího dorostu (U17)
Bohemians 1905
3:0 (0:0)
Most
sobota 5. června 2010 13:15
Branky
3. Nerad, 77. Maxa, 80. Hanzl
Sestava Bohemians
Bricín - Plamínek, Hejno, Dolejš, Košata - Benetka (52. Zimmerman), Nerad, Šebek T., Šebek V.(30. Havel) - Maxa (77. Kovařík), Slánský (41. Hanzl) - dále připraveni Hudec a Smrčka
Místo zápasu
Loko Vršovice

Reporáž

V sobotním teplém popoledni jsme přivítali poslední mužstvo soutěže z Mostu, které přijelo s mladým kádrem, v němž dominovali hráči ročníku 94.

Hosté se soustředili na defenzívu a nám dělalo problémy tvořit hru. Naše hra jakoby postrádala lehkost, překvapení a myšlenku. Hrálo se spíše mezi vápny, s ojedinělými šancemi. Hosté hrozili hlavně z trestných kopů, které zahrávali po našich zbytečných faulech. Při jednom z nich Bricín vytáhl výborný zákrok. S našimi šancemi jsme nakládali špatně. Několikrát jsme prováhali okamžik na zakončení, nebo jsme netrefili branku. V největší šanci prvního poločasu se ocitl Benetka, ale v jasné pozici minul branku ,,o dvě koňské délky‘‘, jak prohlásil trenér Pačanda. Za zmínění stojí ještě dalekonosný pokus Havla, ale míč z jeho kopačky skončil těsně nad břevnem.

Druhá polovina navázala na tu první, tedy kostrbatý přechod do útoku a mnoho nepřesností v rozehrávce. Díky našim chybám hrozili hosté, ale Bricín chytal ve výborné formě. V průběhu utkání bylo jasné, že jej rozhodne jediná branka. Ta se nakonec podařila vsítit nám. Kapitán Šebek dokázal vyhrát souboj se soupeřem, předložil míč na penaltu Neradovi a ten se nemýlil a trefil horní růžek branky. Od té doby se hra Mostu sesypala a na hřišti již bylo jen jedno mužstvo. Další branku přidal Maxa, kterého se zalekl brankář a uhnul ze souboje. V závěru ještě přidal třetí branku Hanzl po individuelní akci.

Trenér Martin Pačanda: ,,V sobotu za krásného počasí jsme příliš fotbalové krásy neviděli. Soupeřova defenzivní taktika pro nás znamenala tvořit a to nám ve velkém teplu a nerovném terénu příliš nesedělo. Dopouštěli jsme se nepřesností, nehráli v pohybu, a tak byl vidět spíše boj ve středu hřiště. Několika důležitými a těžkými zákroky nás podržel Bricín a nakonec v závěru utkání se nám podařilo soupeře udolat.‘‘