Česká liga mladších žáků (U13)
Bohemians 1905
6:1 (3:1)
MFK Chrudim
neděle 2. května 2010 12:00
Branky
9' Brak, 17' Trčka, 20' Brak, 33' Puczok, 45' Puczok, 49' Puczok - 10' Chrudim
Rozhodčí
Kalenda - Hruška, Dvořák
Sestava Bohemians 1905
Dařina - Skuček, Brak, Jakab, Vltavský - Trčka (47' Klouček), Kumprecht, Tomič, Štochl (39' Blecha) - Kocourek (31' Puczok), Čapek (43' Šulc)
Sestava AFK Chrudim
Vašíček - Karal, Dušek, Sršeň, Šprongl, Kopecký, Zavřel, Stránský, Kozák, Pilař, Formáček
Místo zápasu
Loko Vršovice

Reporáž

Již od začátku jsme všem ukázali, že na soupeře pořádně vlétneme! Už v deváté minutě jsme mohli zužitkovat výhodu rohového kopu. A taky že ano. Na vysoký balón si naběhl Vojta Brak a hlavou do protipohybu gólmana otevřel dnešní skóre. Jenže hned o minutu později jsme výhodu jednogólového vedení ztratili. Po standardní situaci jsme ve vápně nevyhráli hlavičkový souboj a Adam musel balón vytahovat ze sítě. Rázem jsme začínali vlastně od začátku a hosté byli mírně na koni.

Jenže Klokani bojují. A navíc se nám dneska dařilo i fotbalově. V 17. minutě posunul špičkou kopačky ve středu hřiště balón Marko Tomič a vybídl k šanci Šimona Trčku. A hráč jeho kvalit hozenou rukavici většinou využívá. Přesnou střelou poslal bohemáky opět do vedení. A za tři minuty byl rozdíl už dvoubrankový. To totiž využil penaltu "Karlos", když byl ve vápně faulovaný Filip Štochl. Opět, stejně jako v Sokolově, ji proměnil s přehledem. A tento výsledek zůstal až do konce poločasu.

Do druhé půle již nezasáhl Dominik Kocourek, který nastoupil v útoku od začátku s Davidem Čapkem a byl hodně průbojný. Vytvářel svým spoluhráčům šance a vybojoval velké množství zdánlivě ztacených balónů. Jenže se nedostal ke střele a šanci za něj dostal Martin Puczok. Později se ukázalo, že to bylo kvalitní střídání.

Hned ve třetí minutě se od "Čápy" odrazil balón právě k "Půčovi" a ten vlétl do vápna jako uragán a zvyšoval na 4:1. V 15. minutě bohemácký kapitán Marko podsunul balón ve vápně pod sebe na Martina a ten přesnou střelou navyšoval na 5:1. Od té doby Klokani chtěli více držet balón a dostávat se do vápna soupeře větším počtem narážeček. Chrudimským se ale jen tak nechtělo běhat bez balónu a nic nevzdávali. Hráli naplno až do konce a my jsme také nechtěli přestávat. V jednu chvíli se před odkrytou brankou objevili sami dokonce "Čápa" s "Filasem", jenže neposedný balón jim poskakoval mezi nohama a než se stačili zorientovat, byli u nich obránci a za chvíli i skákající gólman Vašíček. Kombinace se postupem času dařila lépe a lépe a i naši náhradníci brzy chytili tempo utkání. To nám hodně pomohlo, protože východočeši neměli šanci se k nám dostat. V 19. minutě přišel z naší levé strany přetažený centr, na který si naběhl Marko a half-volejem trefil nádherně míč, který směřoval přímo na branku. Narazil ale přímo do jednoho z obránců a ten balón zvedl. Na něj si nejlépe ze všech vyskočil nepříliš vytáhnutý forvard a nebezpečný kanonýr Martin Puczok v jedné osobě a hlavou se nemýlil! Dovršil tak svůj čistý hattrick a uzavřel konečné skóre na dobře vypadajících 6:1 pro Bohemians 1905.

Dnešní zápas se nám všem hodně fotbalově povedl. Musíme na něj navázat v dalších týdnech a hrát uvolněně již od prvních minut. Klokani, jen tak dále!

Média