Česká liga mladších žáků (U13)
Bohemians 1905
2:0 (0:0)
FK Příbram
neděle 16. května 2010 12:00
Branky
36' Trčka, 60' Puczok
Rozhodčí
Haltuf - Hruška, Dvořák
Sestava Bohemians 1905
Dařina - Skuček, Brak, Jakab, Vltavský - Trčka, Kumprecht (31' Blecha), Tomič, Štochl (45' Klouček) - Čapek (49' Kocourek), Malík (39' Puczok)
Sestava 1. FK Příbram
Reichenauer - Břížďala, Srp, Šváb, Valenta, Straka, Januška, Zákoucký, Krůta, Schöbel, Hlavatý
Místo zápasu
Loko Vršovice

Reporáž

Začátek utkání byl vyrovnaný a my jsme chtěli vstřelit brzký gól. Jenže to se nám nepovedlo. A pomalu se nám začal vytrácet střed hřiště. Nedokázali jsme posbírat odražené balóny a tak jsme je zbytečně ztráceli. Rychlonohý "Pedro" Malík měl sice tendenci se do příležitostí dostávat, jenže právě ty druhé balóny nedokázal od našich záložníků, či obránců sbírat. A když se mužstvu nedařila kombinace, vzal vše do svých rukou - tedy spíše nohou - zadák bohemáků Vojta Brak. Párkrát si narazil s naší levou stranou, až se před ním objevil volný střed směřující přímo k brance. Dlouho neváhal a namířil si to přímo ke gólmanovi soupeře. Jenže mírně ze záklonu trefil pouze břevno a míč se odrazil vysoko nad a za hostující svatyni. Další naše střely Tomiče a Skučka neměly šanci na úspěch. Proto poločasový výsledek 0:0.

Místní přihlížející možná slyšeli o poločase menší rozruch v kabině Klokanů. Ale právě to dokázalo mladé bojovníky naburcovat. Jako kdybychom vyměnili mužstvo. Střed hřiště vyplnil za Kumprechta Blecha, který zápas co zápas dokazuje, že hraje ve veliké pohodě. Kombinace se nám lepšila a my jsme měli více ze hry. A v šesté minutě se to projevilo. Čápa obloučkem uvolnil Šímu a ten se za zády všech příbramských obránců řítil sám na gólmana Reichenauera. Některým mohla v hlavě problesknout vzpomínka z minulého zápasu, kde samostatný únik právě rychlík z pravé strany nedokázal proměnit. Jenže Šíma si na to vůbec nevzpomněl a chladnokrevně poslal balón do sítě. Klokani - Horníci 1:0. Přibližně od 10. minuty jsme ale začali pomalu ztrácet. Přestali jsme hrát a vypadalo to, jako kdybychom byli zbytečně nervózní. Do hry jsme proto poslali místo Malíka našeho žolíka Martina Puczoka. A tento tah se nám vyplatil. Martin své "žolíkovské" kvality potvrdil. Ale ještě předtím hru oživili Klouček a po něm Kocourek, který se na hrotu bojoval. Výškově malý soupeř mu zřejmě vyhovoval. A jak sám potvrdil o poločasové přípravě - má formu. Dokázal vepředu vybojovat pár ztracených balónu a tím i mohl dopřát našim bekům trochu odpočinku. A Ti to kvitovali, neboť i díky zbytečným chybám Marka Vltavského na levé straně jsme se zbytečně dostávali do úzkých. Ke konci se Příbram dostala i do 100% šance, ale zblízka Adama Dařinu překonat nedokázali. A když se na naší straně neprosadila ani střela Filipa Blechy, skluz Davida Čapka, přiťuknutí Dominika Kocourka, či šance Marka Vltavského, uplatnil se žolík "Půča". Na nadýchaný centr "El Shimona" Trčky si naběhl do téměř mýtického souboje Davida s Goliášem právě náš malý velký žolík Martin a zády poslal míč do sítě. V 60. minutě uklidnil situaci a zvýšil na konečných 2:0.

"Půča" poslední dobou prokazuje svůj dobrý střelecký instinkt. Za poslední čtyři utkání vstřelil pět branek, což je úctyhodný výkon, když vezmeme v potaz, že na podzim dal pouze jeden gól. Ve druhé půli jsme na branku soupeře vyslali celkem 10 střel, což svědčí o našem zlepšení v porovnání s prvním poločasem.

Média