Česká liga starších žáků (U15)
Viktoria Plzeň
2:1 (0:0)
Bohemians 1905
neděle 20. června 2010 10:15
Branky
45. Vyleta, 70+1. Soroka - 49. Bukáček
Rozhodčí
Žáková - Kostelník, Malinčák
Sestava FC Viktoria Plzeň
Špiroh - Čihák (36. Thomayer), Glazer, Piroch, Špic - Vyleta, Doležal, Soroka, Lanfranchi (29. Macháček) - Tušek (44. Tůma), Chasin
Sestava Bohemians 1905
Šarapatka - Tikhonov, Pechr, Veselý, Bukáček (53. Turea) - Lukáš (53. Hnilička), Svozil (36. Hanek), Habrun, Petr - Sláma (67. Dočekal), Artemuk (36. Nwogu)
Místo zápasu
Baník Líně

Reporáž

A konečně poslední mistrovské utkání v sezóně. Minulý týden jsme se v domácím klání s Mostem definitivně zachránili, a tak jsme mohli jet do Plzně s čistou hlavou. Domácí byli v tabulce lépe postaveni, ale naším cílem bylo v mistrovské derniéře zvítězit.

Na hřišti to tak také vypadalo, od prvních minut jsme byli aktivní a domácí se dlouho nemohli dostat na naší poloviny s míčem na noze. Klíčové situace se odehráli v prvních deseti minutách druhého poločasu, kdy jsme mohli zápas rozhodnout, ale paradoxně jsme inkasovali. Po rohovém kopu jsme sice vyrovnali, ale v nastavení jsme si kalich hořkosti vypili až do dna. Místo tří bodů jsme tak odjížděli s nulou.

Do zápasu jsme vstoupili velmi aktivně a dařilo se nám soupeře napadat po celém hřišti. Tento fyzicky náročný styl nesl své ovoce, protože se do něj zapojili všichni hráči a výsledkem bylo mnoho získaných míčů. Nadějně rozvíjející akce jsme však nedotáhli do šance, a tak poločas skončil bez branek, i když si nakonec obě mužstva po jedné dobré příležitosti vypracovala. Šarapatka chytil dobrou střelu Lanfranchiho a únik Artemuka z půlky hřiště zastavil skluzem v pokutovém území Piroch na poslední chvíli.

Rozhodující chvíle přišli v prvních deseti minutách po přestávce. První vyloženou šanci měl Nwogu, který obešel posledního bránícího hráče soupeře, ale Špiroh domácí Plzeň zachránil výborným zákrokem. Další tutovku měl dorážející Hanek, ale nedokázal dát míči do poloodkryté branky dostatečnou razanci a domácí obránce svého brankáře dokázal zastoupit. Další vyložená šance se rodila po průniku Nwoga, ale místo přihrávky na Lukáše, který by postupoval sám na branku, zvolil samostatný postup, který brankou neskončil. Domácí byli na ručník, ale rozhodující ránu jsme jim nezasadili, a tak přišel trest. Nejprve Tušek z velké dálky trefil břevno, o minutu později odpískala rozhodčí Žáková velice přísnou malou domů našeho týmu. Tu rozehráli domácí perfektně a Vyleta vstřelil první branku zápasu - 1:0. Náš tým však pokračoval ve velmi dobrém výkonu, ale bohužel nás stále srážela koncovka. Sláma šel sám na branku, ale brankáře nepřekonal. Zasloužené vyrovnání však přece jen přišlo. Rohový kop zahrál Habrun, Hanek prodloužil míč a v brankovém území dorazil míč do branky důrazný Bukáček - 1:1. Po dvou brankách se hra vyrovnala a Plzeň mohla strhnout vedení opět na svou stranu, Šarapatka nás však podržel. I my jsme mohli rozhodnout, ale střela Nwoga z hranice penalty šla těsně vedle. To bylo dvě minuty před koncem a pravidlo "nedáš - dostaneš" se jako vždy naplnilo. V nastavení si to domácí Soroka namířil středem hřiště a krásný průnik přes tři hráče zakončil šťastnou střelou o tyč do branky - 2:1. Náš tým měl po většinu zápasu více ze hry, měli jsme i více šancí, ale bohužel zůstalo jen u dobrého pocitu ze hry.

Trenér Petr Vanko: "I přes prohru bych chtěl kluky pochválit, protože jsme předvedli velmi bojovný a místy i fotbalově kvalitní výkon. Plzeň má dobrý tým a je pro nás cenné, že jsme domácí dokázali místy přehrát. Bohužel nás už poněkolikáté netrápil herní projev, ale mizerná koncovka, která nás bohužel stojí body. Podstatné však je, že jsme si dokázali, že fotbal hrát umíme a mohli jsme domů odjet s dobrým pocitem dobře vykonané práce. Nyní nás čeká jen rozloučení se sezónou na turnaji v Holicích a závěrečné hodnocení, které bude brzy na webu."