I. futsalová liga (Futsal)
Bohemians 1905
3:2 (1:1)
Tango Brno
pátek 1. října 2010 20:00
Branky
10. Frohna (Pleyer), 35. Dlouhý (Stejskal), 38. Šnídl (Stejskal) - 20. Vlach, 22. Veselovský.
Rozhodčí
Henych, Hofmann.
ŽK
Stejskal - Kubíček.
Diváků
200.
Sestava Bohemians 1905: Bellada J., Franěk - Kopecký, Vodecký, Dlouhý, Pleyer - Šnídl, Bellada V., Junek, Stejskal - Frohna, Málek. Sestava Tango Brno: Kubíček, Chadzidis, Outrata, Mareš, Brůna, Vlach, Vacula, Belej, Havel, Zrzavý, Veselovský, Peška.
Místo zápasu
SH Jižní město

Reporáž

V Chodovské hale jsme přivítali velmi kvalitní, ovšem značně se trápící Tango Brno. Až do posledních chvil bylo utkání vzácně vyrovnané, i proto že jsme 3x/4x dokázali čistě potrefit pouze brankovou konstrukci - většinou okolo spojnicového teritoria. Nicméně velmi dramatický konec jsme lépe zvládli my a tudíž si připisujeme další tři důležité body. Zasloužené pozápasové oslavy lehce kalila situace Marka Kopeckého, který si cca v 8. minutě poranil koleno tak, že nebyl již dále schopen pokračovat. Věřme a doufejme, že nešlo o nic vážnějšího, a že na 1. ligové palubovky se vrátí co nevidět.

Po začátečním oťukávání se gólově jako první prosadila v 10. minutě Bohemka, Pleyer našel nádherným křížem na zadní tyči číhajícího Frohnu a pro něj již nebylo složité trefit odkrytou bránu - 1:0. Bohužel důležitou 20. minutu jsme neustáli, hráči Tanga silou vůle doslova dohrnuli míč za brankovou čáru a srovnali na 1:1. Dvě vteřiny před sirénou ještě hosté dokázali mistrně rozehrát a zakončit rohový signál, jenomže míči směřujícímu kamsi do vinglové pavučiny se zničeho nic postavilo "ohromné" Pleyerovo tělo a zabránilo tím poločasové frustraci. Co se nestalo před pauzou, stalo se chvíli po ní, ve 22. minutě hosté využili menšího zaváhání našeho gólmana Bellady a do rozhozené obrany vstřelili jednoduchý gól - 1:2. Od té chvíle jsme moravany zatlačili do hluboké defenzívy a z logicky vyplynuvší převahy jsme se snažili o zvrat. Začátek zvratu ovšem přišel až ve 36. minutě, Stejskal potáhl akci po pravé straně, nastřelil míč před bránu a tam se neprosadil nikdo jiný, než matador Dlouhý, technickou tečí dopravil míč do sítě a Bohemka srovnala na 2:2. Obrat jsme dokonali ve 38. minutě, zodpovědnost na sebe vzal opět Stejskal a opět po pravé lajně prošel až k vápnu, zde prostřelil obranu i s brankářem, načež potulující se míč po brankové čáře doběhl kapitán Šnídl a "chladnokrevně" do prázdné klece poslal Bohemku do vele-důležitého vedení 3:2. Brněnští vzápětí přešli k power-play a jelikož v ní hostující Belej nedokázal proměnit tu nejtutovější tutovku, mohli jsme po očekávané siréně slavit další domácí výhru před objemným a fantastickým "zeleno-bílým" kotlem.