Mise splněna, máme bod

Klokani poodskočili od sestupu už o deset bodů.

Mise splněna, máme bod

Mise splněna, mohli hlásit trenéři Bohemians 1905 po utkání v Českých Budějovicích. Klokani uhráli v důležitém utkání bod za remízu 0:0 a navýšili náskok na sestupové pozice již na deset bodů. Do konce ligy zbývá posledních devět kol. „V předchozích dvou zápasech jsme na hřištích soupeřů dostali dvakrát trojku. Hráli jsme tam poněkud vystouplý blok, ale dopředu jsme nic nevymysleli a navíc jsme přišli o jistotu vzadu. Tentokrát jsme se vrátili k podzimní taktice zabezpečené obrany a příležitostným brejkům. Vzhledem k vývoji v tabulce pragmaticky bod bereme. V závěru jsme měli náznaky šancí, ale upřímně říkám, že výhra by byla nezasloužená. Bod jsme si tady za vůli, nasazení a koncentrovaný výkon zasloužili,“ prohlásil trenér Bohemians 1905 Pavel Hoftych.

Ve všední den přijelo do Budějovic hodně fanoušků Bohemky, téměř tři stovky se jich vešly do sektoru v rohu stadionu a hlasitým povzbuzováním jasně překřičely domácí fandy. Kdo z fanoušků zažil existenční zápas v Českých Budějovicích před dvěma lety, musel vidět jasný rozdíl. Koncentrovaná obrana nepustila domácí do větší šance, Bohemka si šla jednoznačně za svým cílem a s přehledem ho dosáhla. Jistý Sňozík zopakoval výborný výkon z posledního domácího utkání s Mladou Boleslaví, bez větších chyb hrála i obrana. „Soustředili jsme se na pokrytí standardních situací. Ty mají Budějovice výborné. Mají tu Otepku, Volešáka a další. Navíc se tu vždycky kope hodně standardek. Podařilo se nám to v prvním i druhém poločase, to byl základ úspěchu,“ pochválil obranou hru mužstva trenér.

V ofenzivě Bohemka příliš nebezpečná nebyla, ale práce útočníků byla důležitá pro tým. „Tentokrát jsme vsadili na dva bijce. V základu nastoupil poprvé po trestu Hartig a jeho přítomnost byla znát už v kabině. Odhodlání přenesl i na ostatní, oba útočníci odvedli na hřišti dobrou práci, když narušovali rozehrávku soupeře,“ řekl trenér.

Domácí nebyli ze zisku bodu příliš nadšeni, i když i jim se bude určitě hodit v boji o záchranu. Znovu jsme doma nezvítězili, i když jsme tentokrát šance měli. Bohemka si přijela pro bod a má ho. Věřili jsme, že se podaří ve druhé půli hru rozhýbat příchodem Hudsona, ale nepodařilo se. Bohemka hrála kompaktně a bylo těžké překonat její obranu,“ prohlásil po utkání Jaroslav Šilhavý, trenér Českých Budějovic.

Trenéři Bohemians udělali v zápase několik změn, proti Teplicím může být všechno zase trochu jinak. „Kostra týmu zůstává. Jsme velmi rádi, že můžeme nastupovat se stabilním základem hráčů. Zraněného Cseha výborně nahradil Pavel Lukáš. Martin už trénuje, uvidíme, zda bude k dispozici na Teplice. V útočné fázi se ještě hledáme, je tam zdravá konkurence, takže není důvod setrvat jen u jedné dvojice útočníků. Po zranění se ještě v béčku dostává do formy Nešpor, takže přijde čas i pro něj,“ dodal Hoftych na závěr. Bohemka znovu poodskočila z boje o záchranu a před utkáním s Teplicemi odpovědným výkonem pozvala diváky do Ďolíčku. Přijďte v neděli do Vršovic sledovat souboj s předním celkem Gambrinus ligy.