Po deseti letech v Edenu: Neúspěch na hřišti, výhra v hledišti

Vršovcké derby se hrálo v parádní atmosféře.

Po deseti letech v Edenu: Neúspěch na hřišti, výhra v hledišti

Skvělou kulisu mělo vršovické derby mezi Slavií a Bohemkou, které se po více než deseti letech vrátilo do Edenu. Vše odstartovali fanoušci Klokanů, kteří se krátce po dvanácté začali srocovat v Ďolíčku. Nakonec jich do zelenobílého království dorazilo na pět set. Po občerstvovací proceduře se dav po druhé hodině odpolední vydal na pochod k Edenu. Přesun proběhl bez sebemenších komplikací, a tak se tři sektory slávistické areny začaly před patnáctou hodinou plnit fanoušky v dresech s klokanem na prsou. Již před úvodním výkopem se snažily oba kotle přeřvávat. Na body vyhráli hostující fanoušci Bohemians, což dokazuje i svědectví reportéra České televize Davida Kalouse, který okomentoval snažení obou fanouškovských táborů následovně: "Do hlediště přišlo přes třináct tisíc diváků. Válku hlasivek před zápasem vyhráli fanoušci ze zelenobílého tábora."
Vynikající atmosféru si pochvalovali i oba trenéři. "Hrálo se ve fantastickém prostředí. Smekám klobouk před bohemáckými i slávistickými fanoušky. Byla to naprostá paráda," užíval si nadšení obou zúčastněných táborů trenér sešívaných František Cipro.
I ředitel Bohemians Lukáš Přibyl pochválil zelenobílé příznivce: "Moc fanouškům děkujeme za krásnou atmosféru, kterou dokázali v Edenu vytvořit. Vše proběhlo naprosto korektně, počínaje pochodem, konče samotným povzbuzováním při utkání."