Mrzí nás to hlavně kvůli lidem, říká Radek Sňozík

Očekávané utkání Bohemians 1905 - Střížkov se neodehrálo.

Mrzí nás to hlavně kvůli lidem, říká Radek Sňozík

Zklamání a rozčarování. To byly dva pocity, které se mísily v hlavách všech zúčastněných aktérů prvoligového utkání Bohemians 1905 - Střížkov, které se ve vršovickém Ďolíčku neodehrálo. Důvodem byl bojkot hráčů Střížkova, kteří odmítli nastoupit k utkání. "Hlavním důvodem je, že Bohemians 1905 porušují předpisy svazu. Vůbec nejsou jeho členem." sdělil důvod majitel Střížkova Karel Kapr. Vršovičtí jeho slova odmítají. "Máme papír, který vydal současný výkonný výbor. Podle něj jsme členy ČMFS. Je zajímavé, že oni mají několik našich hráčů na hostování nebo na přestup," řekl ředitel Bohemians 1905 Lukáš Přibyl, kterého prý nejvíc mrzí, že na neodehrání zápasu doplatí hlavně fanoušci. Na zápas přišlo 7500 diváků, bylo vyprodáno. Střížkovští působili poněkud zmateně, protože za chvíli oznámil sportovní ředitel Josef Jícha, že hlavním důvodem, že se zápas neuskuteční, je napadení hostujících fanoušků. "Na stadionu ani mimo jsme neevidovali žádný konflikt nebo napadení, který by měl nastat mezi fanoušky. Byli jsme přímo u příjezdu hostujících fanoušků. I proto víme, že se nic nedělo," dementovala informaci mluvčí policie Eva Kropáčová.

Vyprodaný Ďolíček se tak nástupu obou mužstev nedočkal. Vyběhli pouze zelenobílí Klokani, z nich někteří nebyli ani překvapeni, že se nedočkali svého soupeře. "Abych řekl pravdu, tak jsem něco podobného čekal. Oni už jsou prakticky jasným sestupujícím a tohle byla poslední možnost, jak na sebe poukázat před tím, než už snad definitivně zmizí z fotbalové mapy," přál si brankář Bohemians Radek Sňozík, který byl jako kapitán u všeho důležitého, co se před očekávaným začátkem zápasu stalo. "Podepsal jsem zápis a najednou vešli k rozhodčím Karel Kapr, který byl v pozici vedoucího mužstva, s kapitánem Markem Kincem. Rozhodčím řekli, že k zápasu nenastoupí, protože prý nejsme řádnými členy svazu. Vše se dalo do zápisu a pak jsme museli dvacet minut, což je čekací doba, vystát na hrací ploše. U tohohle klubu-neklubu mě už fakt nic nemůže překvapit. Čeho je mi ale nejvíc líto, je těch osm tisíc fanoušků, kteří čekali na zápas a nedočkali se."
Rozladěn byl i trenér vršovických Pavel Hoftych. "Fotbal mě stále nepřestává překvapovat, stále objevuji něco nového. Překvapen jsem ale nebyl asi sám. Na hráčích Střížkova i na jejich trenérovi Jindráčkovi jsem viděl, že jsou také šokováni. Bylo to zřejmě tedy rozhodnutí samotného Karla Kapra, který hraje jakousi nesmyslnou hru. Moc nás mrzelo, že se nehrálo, a to hlavně z důvodu fanoušků. Byli natěšení stejně jako my. No a nakonec neviděli prakticky nic. Za to se jim omlouváme," litoval Pavel Hoftych, který se omlouval, ač byl na vině jednoznačně hostující tým.

Na vršovickém stadionu byl i místopředseda svazu Miroslav Kříž, který jednal s delegáty zápasu i s představiteli Bohemians Praha. Snažil se přesvědčit šéfy hostujícího klubu, aby jejich tým nastoupil, ti ale odmítli.
Dlouhodobé spory obou klubů tak vyvrcholily. "Pohár přetekl, příliš demokracie škodí. Teď jsem mluvil s předsedou svazu Ivanem Haškem, jednání budou následovat hned v příštím týdnu," uvedl Kříž. "Výkonný výbor se před časem zabýval celou situací a oba zúčastněné kluby jsou členy ČMFS. Pokud někdo zpochybní druhého, bude muset nést následky před disciplinární komisí," dodal.


Konečný verdikt ohledně utkání vynese v nejbližší době oddělení profesionálního fotbalu ČMFS. Dá se předpokládat, že utkání bude kontumováno s výsledkem 3:0 ve prospěch domácích.