Prohlášení Bohemians 1905

Neodehrané utkání nás mrzí především kvůli fanouškům.

Fotbalový klub Bohemians 1905 se omlouvá všem fanouškům za to, že se neodehrálo sobotní ligové utkání. Přestože na tom vršovický klub nenese přímou vinu, velmi nás mrzí, že kvůli rozhodnutí některých jedinců přišli o zábavu lidé, kteří tomuto utkání obětovali celý víkend. Právě kvůli lidem nás toto nesehrané utkání mrzí nejvíce. Exhibiční zápas, který jsme ihned uspořádali, je jen malou náplastí a byl důkazem, že chceme lidi především pobavit a hrát pro lidi.

Děkujeme všem, kteří přišli na stadion, bylo vyprodáno, na stadionu bylo přes sedm tisíc diváků. Bohužel rozhodnutí týmu soupeře zkazilo sobotní odpoledne. Oficiálním důvodem v zápise o utkání je, že nás Střížkov nepovažuje za právoplatného člena svazu. Bohemians 1905 jsou členy ČMFS, k tomu jsme doložili všechny potřebné dokumenty.

Dva činovníci našeho sobotního soupeře, pánové Kapr a Jícha, argumentovali rozdílně. Pan Kapr uváděl jako důvod nenastoupení to, že nejsme členy, pan Jícha uváděl, že důvodem nenastoupení je to, že byli napadeni jejich fanoušci. Argument pana Kapra jsme vyvrátili předloženým dokumentem, navíc máme hráče řádně registrovány. Argument pana Jíchy vyvrátila policie, která potvrdila, že nedošlo k žádným zásadním incidentům na stadionu ani před ním. Pracovníci Záchranné služby nezaznamenali žádné zranění.

Je nám velmi líto, že je jméno Bohemians spojováno s takovými jmény, která nemají zájem na dobrém jménu Bohemky ani českého fotbalu. Děkujeme všem za to, že přišli a slušně podporovali Bohemku. Zároveň připravujeme právní kroky, které by nám i fanouškům nahradily škodu související s tímto neodehraným zápasem.