Sobotní skandál bude mít dohru v dalších dnech

Bohemians 1905 budou vymáhat škodu, budou bojovat i za fanoušky.

Sobotní skandál bude mít dohru v dalších dnech

Skandální sobotní chování soupeře, který nenastoupil, bude mít samozřejmě dohru v dalších dnech. „Nechceme se dále zapojovat do přestřelek, které iniciuje druhá strana. Jsme nezpochybnitelnými členy ČMFS a nebudeme na výzvy soukromých osob neustále dokazovat, že tomu tak je. Sportovně jsme letos Střížkov předčili a pokud chce někdo využívat nějakých jiných prostředků, aby poškodil nás a celý český fotbal, nechceme se v tom angažovat,“ říká Lukáš Přibyl, ředitel Bohemians 1905.

Družstvo fanoušků Bohemians na pondělí připravilo prohlášení, kterým zastupuje fanoušky a apeluje v morální a právní rovině na Českomoravský fotbalový svaz. Klub Bohemians 1905 připojí své vyjádření, které mapuje pohled na kauzu ze strany Bohemians 1905 a především vyčísluje škody způsobené neodehráním sobotního zápasu. „Během neděle jsme sčítali škody způsobené chováním Střížkova a dále jsme připravovali i další právní kroky, které budou následovat,“ dodal Přibyl k dalším krokům, jejichž část bude zveřejněna v pondělí.

Během týdne by mělo vedení ligové soutěže rozhodnout o osudu celého utkání. „Předpokládáme, že utkání bude kontumováno v náš prospěch, není jediný důvod, proč by se tak nemělo stát. Pak budou asi následovat další kroky od disciplinární komise, která by měla vynést další tresty, ale je to plně v její kompetenci a nemůžeme nic předjímat,“ říká Přibyl. „Hráči se od pondělí opět budou připravovat na důležité utkání proti Slovácku. To je teď po sportovní stránce naše priorita. Hráči už se možná k sobotě vrátí jen v nějakých rozhovorech v kabině, ale příprava už bude směřovat k dalšímu utkání.“

Na základě uskutečněných právních kroků vydá klub i prohlášení k možnému vrácení vstupného pro fanoušky. „Utkání nás stálo hodně peněz při organizaci. Toto budeme vymáhat na soupeři. Lidé si zaplatili vstupenky a neviděli, na co měli nárok. Jakmile vymůžeme škodu, jsme připraveni zájemcům peníze za vstupenky vrátit. Proto žádáme fanoušky, aby zatím vstupenky nevyhazovali. O dalším vývoji budeme informovat prostřednictvím fanouškovského webu,“ doplnil ředitel Bohemians 1905 Lukáš Přibyl.