Prohlášení Družstva fanoušků Bohemians

DFB vyzvalo svaz k řešení kauzy Bohemians.

Prohlášení Družstva fanoušků Bohemians

Prohlášení Družstva fanoušků Bohemians ke „kauze Bohemians“

 Družstvo fanoušků Bohemians chce vyjádřit své rozhořčení nad konáním klubu ze Střížkova, které poškodilo všechny fanoušky na stadionu i diváky u televizních obrazovek. Fotbal je zábavou pro lidi a tento čin byl výsměchem všem příznivcům fotbalu.

Družstvo fanoušků Bohemians vítá prohlášení zástupců ČMFS, že chtějí konečně zásadním způsobem kauzu Bohemians řešit. Kauzu Bohemians vytvořilo minulé vedení ČMFS svojí dvojakostí a vyhovováním různým lobbystickým tlakům.

 V roce 2005 výkonný výbor ČMFS rozhodl o převodu členských práv a povinností z FC Bohemians Praha, a.s. (zkrachovalá společnost) na Bohemians 1905, a.s. Podle svazových předpisů tím zaniklo členství původního člena a vzniklo členství Bohemians 1905.  Na základě tohoto rozhodnutí se Bohemians 1905, a.s. účastní soutěží ČMFS. Ve stejné době VV ČMFS zakázal střížkovskému klubu přejmenování na Bohemians Praha a za nerespektování zákazu jej vyloučil ze soutěže. Pokud by ČMFS sám respektoval tato svá rozhodnutí, žádná kauza Bohemians by neexistovala.

Družstvo fanoušků Bohemians vyzývá ČMFS:

a) aby důsledně potrestal střížkovský klub a jeho zodpovědné funkcionáře podle svazových předpisů za nenastoupení klubu k zápasu na Bohemians 1905, a.s. v sobotu 10. 4. 2010 a za tím způsobené znevážení soutěže i celého českého fotbalu,

b) aby výkonný výbor ČMFS jednoznačně potvrdil, že Bohemians 1905 je členem ČMFS na základě rozhodnutí výkonného výboru o převodu členských práv a povinností z roku 2005

c) aby výkonný výbor ČMFS jednoznačně deklaroval, že členství FC Bohemians Praha, a.s. zaniklo převodem členských práv a povinností na Bohemians 1905, a.s. nebo případně, pokud následným krokem ČMFS znovu vzniklo, aby výkonný výbor ČMFS ukončil členství FC Bohemians Praha, a.s. podle čl. 10 organizační směrnice pro činnost členských klubů pro prohlášení konkurzu na společnost.

Provedením těchto kroků by byla kauza Bohemians jednou provždy a jednoznačně vyřešena.

Je na současném vedení ČMFS, zda se postaví za zájmy českého fotbalu a jeho fanoušků reprezentovaných na zrušeném sobotním zápase více než sedmi tisíci lidmi nebo za pochybné osoby spojené se střížkovským klubem s jejich placenými komparsisty na prázdných fotbalových stadiónech.

Je i naším přáním, aby jméno Bohemians, které si veřejnost spojovala zejména se spontánní akcí fanoušků, která vedla k záchraně našeho klubu, nebylo przněno subjekty, kterým vůbec nezáleží na dobrém jménu Bohemky a navíc znevažují jméno celého českého fotbalu.

Za Družstvo fanoušků Bohemians

Antonín Jelínek
předseda představenstva

Jiří Dienstbier
místopředseda představenstva