O víkendu je D-dorost připraven zabrat

V nedělní den přijede do Chuchle tým Mladé Boleslavi a D-dorost je odhodlán zlepšit kvalitu v koncovce a chce naplno zabrat!

O víkendu je D-dorost připraven zabrat

Pro předzápasový rozhovor jsem si vybral současného kapitána a vůdce týmu Pavla Slánského.

V Plzni jsme stejně jako na Slávii neodehráli špatný zápas. Je však jasné, že bez střílení branek se vyhrávat nedá. Tak jak na to, kanonýre?
Proti těmto dvou týmům jsme opravdu nehráli špatně, jenom vstřelení branek nám chybí. No tak to nevím jestli se mi dá říkat kanonýre, když jsem dal v sezoně pět gólů, ale určitě se to pokusím zlepšit v nadcházejících zápasech.
Nelze přehlédnout jak pravidelně v tréninku rozvlňuješ síť za zády brankářů. Proč se zatím nedaří přenést Tvoji produktivitu i do zápasů?
Tak o trénincích hrajem s klukama soutěžě ve střelbě, a nechci se vytahovat ale taky tyto soutěže vyhrávám. V zápase nevím, prostě je to asi to, že si asi někdy nevěřím a když tu šanci mám tak jí neproměním. Proti Boleslavi jsem gola dal, tak se pokusím to napodobit v neděli v Chuchli.
Tvé výkony mají stoupající úroveň a nepamatuji od Tebe tak kvalitní výkon, jako teď v Plzni. To jsi se tak dobře vyspal?
No právě že ne :-) usnul jsem asi po půlnoci, a nevím prostě se mi hrálo dobře. Nechtěl jsem prohrát v Plzni, tak jsem do toho dal všechno a po zápase sem nemohl skoro ani stát. Dělá to taky to, že je v šatně legrace a není tam ticho. Teďka poslední zápasy se mi dařilo, a chtěl bych v těchto výkonech pokračovat co nejdéle.
Zlepšení a herní pohoda se však nepřenáší do Tvého mimo fotbalového života. Tak kdy se konečně Sláňo probereš i ve škole a necháš zapomenout na svou nálepku průšviháře?
Průšvihář jsem asi už od sedmé třídy a jsem do teďka. Ve škole jsem si udělal tuto nálepku hned od prvního měsíce a pak se této nálepky zbavuje těžce. Asi se to podepsalo také na tom, že opouštím tu školu, na které jsem doposavad byl. Ve škole je průser a slyšíte tam vždycky jméno Slánský. Na té nové škole kam jdu bude důležité abych udělal dobrý první dojem a od toho se bude vyvíjet další průběh na škole.
Jako kapitán týmu nám řekni, co a jak se změnilo posunem hráčů do C-dorostu, jak vnímáš aktuální sílu mužstva a současnou atmosféru v něm?
Tak odešli dobří hráči, ale my máme silný tým a myslím si, že jsme se s tím vypořádali dobře. Tím jak byli posunuti tak se otevřela cesta do základní sestavy i těm co byli málo vytěžováni na podzim. V tuhle chvíli musíme všichni bojovat, protože další sezonu budeme hrát Extraligu a to bude velice těžká a náročná soutěž a tam se dostanou jen ti, co na sobě budou pořád pracovat. Atmosféra v týmu je dobrá, my jsme dobrá parta a vždycky budem! 
 Vzpomínáš si na podzimní utkání v Mladé Boleslavi? A jak to vidíš s průběhem v neděli v Chuchli? 
Ano vzpomínám, byl to velice náročný zápas, bylo obrovské teplo. Zápas byl nahoru dolů a neznal vítěze. V neděli v Chuchli očekávám podobný zápas. Pro nás bude důležité vsítit rychlý gól a pak se pokusit přidat další. A dotáhnout ten zápas do vítězného konce.